Ti-ai lasa banii pe mana lor? Bancherii infractori

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:50
1532 citiri
Ti-ai lasa banii pe mana lor? Bancherii infractori

Tentatia poate fi irezistibila atunci cand ai acces nestingherit la sume de bani uriase. Angajati ai unora dintre cele mai mari banci din lume au cazut prada ispitei.

Criza financiara pare sa fi stimulat apetitul bancherilor pentru castiguri ilegale, cazurile raportate in presa internationala fiind frecvente. In acelasi timp, deficitul de loialitate in cazul angajatilor isi lasa amprenta asupra performantelor financiare ale institutiilor care i-au investit cu incredere.

Pentru cea mai mare frauda din toate timpurile, "meritul" ii apartine lui Mukhtar Ablyazov, un miliardar din Kazahstan acuzat ca a sustras mai mult de cinci miliarde de dolari prin intermediul unei retele de companii pe care le detinea. Ablyazov, fost presedinte al bancii BTA din Kazahstan, a mai fost gasit vinovat pentru nedeclararea averii vaste pe care o adunase.

Bancherul a fost condamnat la 22 de luni in inchisoare pentru sfidarea instantei, pentru ca incercase sa ascunda de creditori bunuri in valoare de peste 50 de milioane de dolari. El a negat acuzatiile, denuntandu-le ca fiind motivate politic si ca reprezentand o incercare a presedintelui din Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, de a-l elimina ca adversar politic.

Se intampla si la bancile mari

Cativa bancheri britanici, printre care si un angajat al Royal Bank of Scotland (RBS), cel mai mare creditor britanic, au fost arestati pentru acuzatii de evaziune fiscala.

Citeste mai multe despre Ti-ai lasa banii pe mana lor? Bancherii infractori pe Ziare.com

#infractiuni bancheri, #bancheri infractori, #fraude bancare, #top fraude banci , #Procese banci