Zitec, lider pe piata de IT din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii, servicii si produse tehnologice personalizate, anunta ca aplicatia de registratura si managementul documentelor Regista este folosita in prezent de 7000 de utilizatori din peste 300 de institutii publice (in majoritate, primarii) si companii private din tara, un numar dublu fata de 2018. Prin intermediul aplicatiei au fost procesate peste 5,3 milioane de documente.
Dupa acest succes, compania pregateste lansarea modulelor Smart City si e-Guvernare, ca parte a aplicatiei Regista.
Modulele Smart City si e-Guvernare permit extinderea functionalitatilor Regista la solutii IoT pentru nevoi specifice identificate la nivel local si digitalizarea interactiunii dintre cetatean si institutiile publice.
Romania se situeaza si in 2019 pe ultimul loc in ceea ce priveste gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice, in randul statelor din Uniunea Europeana, potrivit clasamentului realizat de DESI (Digital Economy and Society Index), disponibil la https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi.
Raportul analizeaza opt indici precum gradul de interactiune online al utilizatorilor cu administratiile publice, masura in care diferite cereri pot fi solutionate online sau accesul rapid la informatie.
Pe fondul nivelului foarte scazut de digitalizare inregistrat la nivel public local, Regista ajuta la eficientizarea si digitalizarea activitatii interne din peste 300 de institutii si... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 12:07
Secretariatul General al Guvernului (SGG) este pregatit sa plateasca aproape un milion de euro pentru o noua aplicatie IT prin intermediul careia sa-si aranjeze mai bine documentele de lucru de la Palatul Victoria, argumentul fiind ca actuala aplicatie are "la baza o interfata de lucru rudimentara".
In documentatia de justificare a achizitiei se arata ca actuala aplicatie a SGG are o interfata de lucru rudimentara, managementul la nivelul utilizatorilor si fluxului de lucru este deficitar, iar utilizarea este anevoioasa si consumatoare de timp, scrie Profit.ro.
De asemenea, se resimte lipsa unor modele de raportare si de arhivare electronica, precum si a unor posibilitati de cautare si filtrare. In plus, SGG invoca lipsa unor modele de analize complexe pentru datele din actualul sistem informatic.
"Avand in vedere aceste neajunsuri, proiectul propus intentioneaza sa imbunatateasca sistemul decizional prin cresterea accentului asupra actelor normative prioritare/planificate in detrimentul actelor normative ad-hoc, creand un sistem de management al prioritatilor legislative care vor fi incluse in sedinta de Guvern (...). Necesitatea unui astfel de instrument consta in aceea ca el reprezinta un mecanism de optimizare a deciziei precum si o modalitate de a asigura concordanta dintre documentele planificate de catre ministere si incluse in Planul Anual de Lucru al Guvernului (PALG) si cele care ajung, in final, pe agenda sedintei de guvern", se mai spune in... mai mult
Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 15:26