Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TOP 10 caracteristici ERP de care orice companie modernă are nevoie

TOP 10 caracteristici ERP de care orice companie modernă are nevoie


Pentru ca o afacere să beneficieze de toate oportunitățile momentului, informațiile sale trebuie să fie exacte, actualizate în timp real și consecvente. Pe măsură ce o afacere crește și operațiunile devin mai complexe, managerii descoperă adesea că nu au acces la informații exacte, în timp real.

Procesele care ar trebui să fie simple devin greoaie din cauza acestor întârzieri. Acest lucru determină multe companii să ia în considerare un sistem de planificare a resurselor întreprinderii: ERP.

Sistemele de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) de astăzi integrează și automatizează funcțiile financiare și operaționale esențiale și oferă o mulțime de informații din mai multe departamente: e-commerce, producție, distribuție, contabilitate și financiar, salarizare și resurse umane etc.

Înțelegerea caracteristicilor cheie ale unui sistem ERP arată clar de ce acest software joacă un rol esențial în orice companie modernă din prezent și viitor. Îți prezentăm top 10 caracteristici de pentru un soft ERP care ajută orice firmă indiferent de dimensiune:

1. Automatizare

ERP oferă capacitatea de a automatiza sarcini și proceduri de lucru repetabile, cum ar fi salarizarea, procesarea comenzilor, facturarea, raportarea și multe altele. Automatizarea minimizează timpul petrecut cu introducerea manuală a datelor, reduce erorile și permite angajaților să se concentreze pe sarcini cu valoare adăugată mai mare.

Prin integrarea cu un soft de procesare automatizată a oricărui tip de factură de exemplu, datele sunt transferate automat, în contabilitate.

2. Integrare

Beneficiul principal, și poate cel mai semnificativ, al softului ERP este o vedere centrală a datelor financiare, operaționale și de afaceri esențiale oricărui manager, care pot fi partajate în întreaga organizație în timp real.

Sistemele ERP oferă mijloacele de analiză transformând acele date în rapoarte pe care o companie le poate folosi pentru a realoca resurse sau pentru a valorifica noile oportunități de pe piață. Un soft ERP performant precum cel de la NextUp îți propulsează afacerea deoarece îți oferă posibilitatea integrării cu procese automatizate, cu orice aplicație prin API, cu softuri de facturare sau echipamente pentru magazin sau depozit.

3. Analiza datelor

Datele despre cum funcționează un business sunt și vor fi întotdeauna o prioritate atât pentru directorii financiari, cât și pentru liderii de afaceri. Analizarea datelor printr-un soft ERP le permite angajaților să adune o mare varietate de informații și să le transforme în perspective acționabile, în noi oportunități de afaceri, precum modalități de optimizare a operațiunilor curente, de reducere a costurilor, de a detecta frauda și de a servi mai bine clienții.

4. Raportare

Softul ERP compilează informații despre toate operațiunile unei companii de la e-commerce, distribuție, contabilitate sau salarizare, în rapoarte care permit părților interesate să ia decizii mai informate, să îmbunătățească procesele de afaceri și să identifice zonele cu probleme înainte ca afacerea să sufere.

Rapoartele pot include reprezentări vizuale, cum ar fi diagrame, grafice și tablouri de bord, care să dezvăluie tendințele și modelele pentru îmbunătățirea rezultatelor afacerii.

5. Vizibilitate

O platformă ERP este web based ceea ce le permite antreprenorilor să urmărească, să analizeze și să înțeleagă valorile de afaceri, din orice loc. De pe orice device conectat la internet, ei pot face acest lucru având acces la date în timp real, oferind rapoarte și analize pentru fiecare aspect al tuturor departamentelor unei afaceri.

6. Contabilitate

Una dintre caracteristicile de bază ale unui ERP performant este că oferă capacitatea de a urmări, stoca și analiza date financiare și contabile, cum ar fi conturi de plătit, conturi de încasat, registru general, bugete și previziuni. Un soft ERP pentru contabilitate, gestiune și operațiuni financiare poate îndeplini sarcini precum automatizarea operațiunilor de generare a notelor contabile, și nu numai, asigurând o gestionare eficientă a documentelor de natură financiar-contabilă (declarații contabile, formulare, tranzacții, rapoarte etc.).

Datorită capacităților de integrare a datelor, un soft ERP pentru contabilitate este asemenea unui hub central al business-ului pentru fluxurile de lucru și informații, oferind acces în sistem tuturor angajaților din companie, ceea ce îmbunătățește colaborarea dintre departamente.

7. Management financiar

Managementul financiar este o sarcină complexă pentru orice companie deoarece implică planificarea, organizarea și determinarea celei mai bune gestionări a fondurilor. Managerii financiari trebuie să urmărească și să utilizeze datele financiare de la toate departamentele companiei pentru a lua decizii cu privire la capital, surse de finanțare, gestionarea numerarului și controalele financiare.

Sistemul ERP ajută departamentul financiar în procesul de management prin urmărirea, analizarea și raportarea datelor de business. Mai ales în organizațiile mari și complexe, sistemul ERP este un instrument absolut necesar pentru un management financiar solid.

8. Managementul relațiilor cu clienții

Sistemele ERP cu caracteristică CRM integrat oferă o viziune extinsă asupra afacerii. Toate informațiile despre clienți, inclusiv contacte, istoricul comenzilor și alte date despre statusul clienților se află într-o bază de date partajată, ușor accesibilă de angajați.

9. Vânzări și marketing

Sistemele ERP cu CRM integrat ajută echipele de marketing în procesul de vânzare, generare cotații, prognozare și analiză, gestionarea comisioanelor și urmărirea detaliilor cheie, cum ar fi marjele de profit.

Echipele de marketing pot beneficia de capacitatea de a genera mai mulți clienți potențiali, de a construi și de a implementa rapid campanii, cât și de a urmări activitatea clienților pe tot parcursul ciclului de vânzare.

Echipele de vânzări și marketing folosesc funcțiile ERP în strânsă legătură cu colegii din domeniul financiar și operațional pentru a oferi clienților o experiență superioară pentru tot canalul de vânzări.

10. Resurse umane (HR) și Salarizare

Componenta de resurse umane a unui sistem ERP acționează ca o platformă de management end-to-end a angajaților, gestionând angajarea, integrarea, salarizarea, concediile și pontajul. Funcțiile complexe de resurse umane, cum ar fi deducerile de taxe și beneficii, declarațiile la stat, sunt automatizate cu software-ul de resurse umane conectat la ERP, care economisește timp și bani, reducând în același timp erorile umane.

Sistemul ERP generează economii de costuri în mai multe moduri pentru un business. Ele pot ajuta la simplificarea și automatizarea proceselor complexe, economisind ore petrecute cu munca manuală. De asemenea, pot elimina procesele care nu adaugă valoare și pot integra funcționalități necesare unei afaceri moderne, ajutând angajații să performeze și businessul să scaleze.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 399 ori