Conditie pentru privatizarea Oltchim: Plata salariului in avans

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 13:21
1141 citiri
Conditie pentru privatizarea Oltchim: Plata salariului in avans

Peste 300 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea se afla, vineri, in cea de-a treia zi de proteste. Oamenii solicita plata avansului pe luna august, fonduri pentru reluarea productiei si demisia presedintelui sindicatului Oltchim Mihai Diculoiu.

Liderul sindical Corneliu Cernev le-a spus angajatilor ca a cerut autoritatilor "sa se incheie orice discutie despre privatizare" daca luni nu va fi semnat contractul de privatizare.

"Asteptam ca privatizarea cu Dan Diaconescu sa se realizeze, dar cel mai important este sa dam drumul productiei. Avem nevoie de banii pe care ministrul Chitoiu a promis ca ii da pentru repornirea instalatiilor. Ieri (joi - n.r.) am primit tichetele de masa pe luna iulie, dar azi vrem avansul pe luna august", a spus unul dintre protestatari.

La randul sau, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, le-a explicat oamenilor care este stadiul negocierilor contractului de privatizare, spunandu-le ca a cerut autoritatilor ca daca luni nu va fi semnat contractul de privatizare sa se incheie "orice discutie despre privatizare".

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Banii lui Diaconescu sunt intr-un off-shore din Olanda?

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu are bani pentru Oltchim e falsa

Premierul a precizat, totodata, ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Plata salariilor, promisa de Guvern

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat, miercuri seara, dupa o intalnire cu sindicalistii de la Oltchim la minister, ca Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanta de urgenta prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului, bani care vor fi acordati din fondul de privatizare daca Dan Diaconescu nu achita suma pentru pachetul de actiuni.

El a adaugat ca odata cu aprobarea actului normativ va fi notificata si Comisia Europeana cu privire la acest ajutor de stat. Ministrul Economiei a mentionat ca suma este acordata cu titlu de imprumut, banii urmand sa fie restituiti in cel mult sase luni, la dobanda pietei.

Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina electrică în Grecia. Noile reguli îi dau peste cap pe șoferi chiar înainte de concedii
Șoferii de mașini electrice, hibride sau alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL) trebuie să respecte noi reguli pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, în Grecia....
Ministrul Agriculturii susține că România și-ar putea crește de 5 ori producția de porumb, după 2027. Ce ar urma să aducă acest salt imens
Ministrul Agriculturii susține că România și-ar putea crește de 5 ori producția de porumb, după 2027. Ce ar urma să aducă acest salt imens
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că producția de porumb a României ar urma să ajungă la 15 tone per hectar, după finalizarea programului de reabilitare a sistemului de...
#proteste Oltchim, #proteste angajati Oltchim, #privatizare Oltchim proteste , #stiri Oltchim