Banii lui Diaconescu sunt intr-un off-shore din Olanda?

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 09:39
3549 citiri
Banii lui Diaconescu sunt intr-un off-shore din Olanda?

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat ca un document confidential a ajuns in presa, dar nu a confirmat daca Diaconescu pastreaza banii pentru achizitia combinatului Oltchim intr-o firma off-shore olandeza.

Fenechiu a precizat ca Diaconescu va face declaratii cand va dori si mentioneaza ca "se doreste politizarea negocierilor".

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu:

- A aparut in presa un document confidential, trimis Eximbank si Ministerului Economiei. Aceasta dezvaluire de informatii confidentiale denota cat se poate de clar faptul ca se doreste politizarea acestor negocieri si transformarea intregii activitati a lui Dan Diaconescu in derizoriu.

Firma Gliding Ltd Amsterdam, inregistrata in Olanda, a confirmat faptul ca Dan Diaconescu dispune de cei 46 de milioane de euro pentru Oltchim.

"Va confirmam prin prezenta ca domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro intr-un cont al HSBC Olanda", se arata intr-o adresa trimisa de firma Gliding Ltd Amsterdam catre Ministerul Economiei din Romania, potrivit Realitatea TV.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a spus ca negocierile pentru preluarea actiunilor Oltchim au fost intrerupte, in conditiile in care Comisia de privatizare s-a retras pentru a analiza oferta Chimcomplex, detinuta de Stefan Vuza.

Este vorba despre oferta pentru preluarea datorilor Oltchim catre Electrica.

Avocatul a declarat, la inceputul acestei zile, ca se va discuta "mai frontal" despre contractul privatizarii Oltchim si ca nu vrea cereri de insolventa de la Electrica sau AVAS.

Business24 va prezinta in format live text principale evenimente ale zilei de astazi, in cadrul procesului de privatizare Oltchim.

- Mugur Isarescu, despre privatizarea Oltchim

"Un esec este un esec. Conditia care era pusa acolo (n.r. in acordul cu FMI), pentru mai multa precizie, era sa se indeplineasca pasii legati de privatizare".

- Miron Cozma, interventie la RTV

"Angajatii vor cadea intr-o mare plasa politica, daca vor accepta un investitor venit pur si simplu.

Atentionez cei 3.500 de oameni ca trebuie sa stea sa gandeasca ei, in primul rand, privatizarea de la Oltchim. Ar trebui sa participe la privatizare ca actionari, cu parti egale.

Investitorul nu va mai putea fi dat pur si simplu afara, asa cum se va incerca dupa privatizare.

- Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu

Negocierile dintre avocatii lui Dan Diaconescu cu reprezentantii ministerului Economiei au fost intrerupte, in contextul in care Comisia de negociere s-a retras pentru a negocia cu Chimcomplex preluarea datoriei catre Electrica. Iata declaratiile lui Daniel Fenechiu:

"S-a luat o pauza. S-a prezentat Chimcomplex, iar Comisia s-a retras pentru a analiza oferta Chimcomplex pentru datoria catre Electrica.

Daca se vinde creanta o sa avem un alt creditor. Va fi mai complicat. Una este sa se reglementeze regimul datoriei cand e vorba de o societate de stat.

Nu stiu daca domnul Vuza a ofertat mai mult sau daca Electrica a mai lasat din pret.

Nu avem posibilitatea sa cerem statului garantii pentru domnul Vuza.

Stefan Vuza, despre Oltchim: Nu doar pretul conteaza, ci si ce cumperi

Asteptam sa ni se dea raspunsurile pe lucrurile care nu au fost stabilite definitiv: adica pentru perioada de un an de zile prin care dorim ca sa nu se declanseze insolventa Oltchim.

Diaconescu au spus ca are resursele financiare pentru a achita".

- Liviu Neagu, unul dintre avocatii lui Dan Diaconescu

"Astazi incepem sa lucram efectiv pe contract. Nu sunt probleme care sa ne puna in impas in acest moment.

Vrem sa ne asiguram ca fluxul de productie va putea fi reluat la parametri maximi".

- Angajatii au iesit din nou la proteste

Peste 400 de angajati au iesit din nou in strada, protestand inca de la primele ore ale diminetii.

- Vasile Gherasim, deputat PDL

"De 10-15 ani acest combinat traieste de pe azi, pe maine. Nu este o scuza din partea Guvernului ca acest combinat merge prost. Actualul Guvern l-a aruncat pur si simplu in derizoriu, l-a considerat de 2 lei.

Este o unitate strategica a economiei nationale. Pana sa fie preluat de Dan Diaconescu, exista obligatia Guvernului de a achita salariile.

Are treaba multa Guvernul pana la a ajunge ca Dan Diaconescu sa spuna ca este proprietarul combinatului.

Vocea Rusiei fabuleaza. Este neprofesionist ce au facut ei".

- Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu

Astazi vom discuta mai frontal despre contract. Tema principala: relatia cu Arpechim.

Vrem termen de un an de zile, sa nu avem probleme cu firmele de stat care sunt detinute de stat.

Dan Diaconescu este acasa la dansul. Nu m-a informat daca vine in cursul zilei de astazi (n.r. la ministerul Economiei). In cursul zilei de astazi nu pleaca nicaieri (n.r. in afara tarii).

Una din solicitari: nu ne dorim sa primi cerere de insolventa de la Electrica, Salrom sau AVAS.

Avem masuri de protectie si in legatura cu Petrom, BCR si in legatura cu bancile.

Autoritatile s-au angajat sa analizeze propunerea noastra, pe care nu au respins-o.

Suntem pe ultima suta de metri incepand cu ziua de luni. Astazi suntem tot pe ultima suta de metri, la fel cum am fost luni.

Domnul Diaconescu este greu de multumit. Are mereu ceva de reprosat echipei, motiv pentru care ne trimite inapoi. Este un client pretentios, care cere profesionalism.

Intrebati oficiul daca am facut sau nu demonstratia (n.r. ca sunt bani). Oficiul va va raspunde.

- Constantin Diculoiu - liderul de sindicat la Oltchim

"Ne dorim sa se finalizeze cat mai repede, sa se achite banii si sa se reia functionarea".

Intrebat daca, in afara de Bancpost, vor mai fi si alte banci care sa blocheze conturile Oltchim, liderul sindical a spus ca "pericolul este destul de mare. S-a implicat si ministrul Daniel Chitoiu. Blocarea pune in incapacitate de plata societatea. Conducerea a gresit cand a anuntat ca s-au blocat conturile societatii. Sunt optimist nu cred ca se va bloca absolut nimic".

Situatia de la Oltchim, departe de a fi terminata

Privatizarea Oltchim se transforma intr-o "telenovela" cu multe episoade, in care actorii principali sunt Dan Diaconescu si statul roman, cel nesigur si nestiutor.

Miercuri a fost o zi plina de evenimente in cazul privatizarii Oltchim. Toata tara l-a asteptat la aeroport pe Dan Diaconescu, avida sa afle noutatile omului de afaceri. Acesta, reintors dupa doua zile de peregrinari dupa potentiali investitori la Oltchim, s-a intors cu zambetul pe buze si a spus "ca nu este nicio graba".

Daca in echipa lui Dan Diaconescu nu se grabeste nimeni, in cealalta tabara, a statului roman, e confuzie. Victor Ponta, seful guvernului, l-a admonestat pe Remus Vulpescu, seful OPSPI, care se ocupa de procesul de privatizare al combinatului.

"Domnul Vulpescu sa faca bine sa explice foarte clar, sa vorbeasca mai putin si sa explice mai mult. Daca poate, daca nu, gasim un alt sef la OPSPI care poate sa explice mai clar", a spus Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Cerintele lui Dan Diaconescu

Avocatii lui Dan Diaconescu au prezentat ieri motivele pentru care nu s-a semnat pana acum contractul pentru preluarea actiunilor combinatului.

Avocatii lui Dan Diaconescu au solicitat mentionarea obligatiilor vanzatorului si cumparatorului Oltchim in preluarea Arpechim, pentru reluarea activitatii in regim integrat si includerea unei clauze pentru vanzator, prin care acesta sa nu introduca societatea in insolventa, dupa cumparare.

Guvernul ofera ajutor de stat daca Dan Diaconescu nu plateste actiunile

Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanta de urgenta prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului, bani care vor fi acordati din fondul de privatizare daca Dan Diaconescu nu achita suma pentru pachetul de actiuni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#privatizare Oltchim proteste, #privatizare Oltchim actiuni Dan Diaconescu, #privatizare Oltchim investitor strategic , #stiri Oltchim