Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou

Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou


Licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea va avea loc la 18 septembrie, a anuntat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Data stabilita anterior de Guvern era 14 septembrie.

"Licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive va fi organizata la sediul OPSPI, la data de 18 septembrie 2012", se spune in anuntul OPSPI.

Metoda de privatizare a Oltchim este una combinata: licitatie cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de negociere sau de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive, astfel cum este detaliat in Dosarul de Prezentare.

Criteriul de selectie a ofertantului castigator este cel mai mare pret oferit pe actiune.

Aceeasi metoda de vanzare se preconizeaza a fi aplicata si pentru vanzarea creantelor pe care AVAS si Electrica le detin asupra Oltchim.

Viitorul actionar majoritar al Oltchim va avea optiunea de a decide cumpararea, de catre societate sau alta entitate, a activelor Arpechim Pitesti aferente activitatii de rafinare detinute de OMV Petrom S.A., conform termenilor care vor fi.
conveniti cu acesta.

Pretul de oferta al actiunilor este de 0,1 lei/actiune. Pretul de oferta al creantelor AVAS si Electrica va fi facut public prin intermediul unor anunturi ulterioare, publicate in termenele legale.

Strategia de privatizare a companiei Oltchim se schimba iar

Privatizarea Oltchim, programata in septembrie. Metoda de licitare s-a schimbat

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1491 ori