Vadim Benyatov, fost bancher la Credit Suisse Group AG, care in 2006 a fost arestat in Romania si ulterior condamnat in dosarul privatizarilor strategice, a dat in judecata grupul bancar elvetian cerand despagubiri in valoare de 68 milioane sterline (89,5 milioane dolari), sustinand ca din cauza condamnarii sale in Romania nu mai poate sa se angajeze nici macar la Uber, transmite Bloomberg.
In cursul audierilor care au avut loc luni la un tribunal din Londra, avocatii bancii au cerut o respingere a solicitarii, apreciind ca Benyatov nu are sanse de castig.
Vadim Benyatov a fost arestat in Romania in anul 2006, cand lucra pentru Credit Suisse Group AG, in dosarul cu privire la privatizarea companiilor de utilitati. In documentele trimise curtii, Benyatov sustine ca intr-o dimineata a fost scos din camera sa de la hotelul Hilton din Bucuresti si inchis intr-o celula de arest alaturi de "doi dealeri de heroina si un hot recidivist". Ulterior, Benyatov a fost eliberat din inchisoare si plasat in arest la domiciliu in Bucuresti.
Dupa noua ani de proceduri juridice, Vadim Benyatov a fost demis de Credit Suisse in anul 2015, dupa condamnarea sa de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) din Romania. In prezent, Benyatov traieste in Los Angeles, dupa ce a fugit din Europa in 2015, atunci cand a fost emis un mandat european de arest pe numele sau.
Vadim Benyatov a dat in judecata Credit Suisse sustinand ca banca nu a venit in ajutorul sau in timpul procedurilor... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 15:30
Aplicatia Uber introduce in Romania, incepand de miercuri, "upfront pricing", adica posibilitatea de a vedea tariful exact al cursei, chiar inainte de a plasa comanda.
Potrivit unui comunicat de presa remis marti Ziare.com, tariful va include distanta pana la destinatie, timpul estimat in functie de trafic, tariful dinamic daca este cazul, dar si eventualele reduceri promotionale.
"Incepand de miercuri, 14 februarie, aplicatia Uber va arata costul exact al unei curse inainte de a plasa o comanda, pentru mai multa claritate si o experienta mai buna a pasagerilor", arata Uber in comunicatul citat.
Reprezentantii companiei dau ca exemplu o cursa de la Dristor pana la Gara de Nord, care la ora de varf va costa 15,63 lei, sau o cursa de Piata Victoriei pana la aeroport care va ajunge la 26,09 lei.
In plus, atunci cand intervine tarifarea dinamica, aplicatia va arata suma exacta alaturi de mesajul ca tarifele sunt marite ca urmare a cererii mari, caz in care utilizatorii vor fi notificati despre asta si li se va cere si confirmare.
"In situatiile in care pasagerii modifica destinatia, adauga o oprire pe parcurs sau timpul petrecut in cursa e mai lung decat cel estimat, aplicatia va actualiza corespunzator valoarea totala a cursei", mai precizeaza reprezentantii Uber.
Citeste si:
Nou in Romania: Soferii Uber vor aduce si mancareCel mai nou serviciu Uber vine si in RomaniaAfacerile precum Uber sau Airbnb se vor inmulti in 2018Uber, implicata intr-un scandal de... mai mult
Marti, 13 Februarie 2018, ora 12:48
Compania Uber este protagonista unui nou scandal, dupa ce un fost angajat al sau, specialist in securitate, a marturisit cum erau folositi spioni pentru a fi furate secrete comerciale ale rivalilor.
Richard Jacobs, fost manager Uber care a fost concediat in acest an, a precizat ca printre tacticile folosite de echipa de spioni a companiei se numarau preluarea de identitati false, inregistrarea ilegala a conversatiilor si accesul neautorizat in calculatoare, relateaza USA Today.
Fostul angajat Uber a facut dezvaluirile intr-o scrisoare de 37 de pagini care a fost desigilata vineri de un judecator federal american si in care cere compensatii importante pentru ca a fost concediat.
Rivalii carora Uber le-ar fi spionat activitatea si ar fi vrut sa le fure secrete comerciale sunt cei de la Waymo, care au aceeasi companie-mama ca Google, respectiv Alphabet. Concret, de interes pentru Uber era tehnologia folosita de Waymo in domeniul sau de activitate - conducerea masinilor fara sofer.
Potrivit CNBC, Jacobs a spus ca actele de spionaj comercial ar fi avut loc in perioada martie 2016 - aprilie 2017.
In luna februarie, Waymo a dat in judecata Uber, acuzand fostul sau inginer Anthony Levandowski ca a descarcat mai mult de 14.000 de fisiere confidentiale inainte de a-si da demisia si a infiinta compania Otto de camionete care se conduc singure, pe care Uber a cumparat-o apoi.
Citeste si:
Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul... mai mult
Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 10:35
Uber e o alternativa la taxi in multe orase din lume, inclusiv din Romania, dar serviciul de ride-sharing a provocat si unele controverse. Cea mai recenta acuzatie se refera la faptul ca unii angajati au reusit sa urmareasca utilizatorii prin intermediul aplicatiei, inclusiv vedete si politicieni.
Mai mult, se pare ca ei au ajutat pasageri sa-si urmareasca fosti prieteni si chiar au reusit sa acceseze informatii despre calatoriile facute de personalitati, cum ar fi Beyonce, relateaza Reveal News.
Samuel Ward Spangenberg este cel care a facut aceste afirmatii intr-o declaratie depusa in octombrie la un tribunal american.
El este expert in securitate cibernetica si a fost angajat al Uber, iar acum a dat in judecata compania.
Functia care permite urmarirea utilizatorilor fara acordul lor se numeste "God View" si a intrat in atentia presei inca de-acum doi ani, cand au existat mai multe acuzatii ca angajatii companiei de ride-sharing o pot folosi pentru incalcarea intimitatii ...citeste mai departe despre "Uber e acuzata de un fost angajat ca isi spioneaza utilizatorii de cativa ani - Pana si Beyonce ar fi fost vizata" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 11:19