Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale

Duminica, 17 Decembrie 2017, ora 10:35
1661 citiri
Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale
Foto: Facebook/ Uber

Compania Uber este protagonista unui nou scandal, dupa ce un fost angajat al sau, specialist in securitate, a marturisit cum erau folositi spioni pentru a fi furate secrete comerciale ale rivalilor.

Richard Jacobs, fost manager Uber care a fost concediat in acest an, a precizat ca printre tacticile folosite de echipa de spioni a companiei se numarau preluarea de identitati false, inregistrarea ilegala a conversatiilor si accesul neautorizat in calculatoare, relateaza USA Today.

Fostul angajat Uber a facut dezvaluirile intr-o scrisoare de 37 de pagini care a fost desigilata vineri de un judecator federal american si in care cere compensatii importante pentru ca a fost concediat.

Rivalii carora Uber le-ar fi spionat activitatea si ar fi vrut sa le fure secrete comerciale sunt cei de la Waymo, care au aceeasi companie-mama ca Google, respectiv Alphabet. Concret, de interes pentru Uber era tehnologia folosita de Waymo in domeniul sau de activitate - conducerea masinilor fara sofer.

Potrivit CNBC, Jacobs a spus ca actele de spionaj comercial ar fi avut loc in perioada martie 2016 - aprilie 2017.

In luna februarie, Waymo a dat in judecata Uber, acuzand fostul sau inginer Anthony Levandowski ca a descarcat mai mult de 14.000 de fisiere confidentiale inainte de a-si da demisia si a infiinta compania Otto de camionete care se conduc singure, pe care Uber a cumparat-o apoi.

Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecutNoi probleme pentru Uber: FBI investigheaza daca si-a spionat soferiiUber promite ca nu-si mai spioneaza clientii dupa ce acestia coboara din masinaUber e implicata intr-un nou scandal: Politia acuza compania ca nu a raportat atacuri sexuale comise de soferiSeful Uber demisioneaza dupa doar 6 luni, din cauza scandalurilor in care e implicata compania ...citeste mai departe despre "Uber, implicata intr-un scandal de spionaj - ar fi incercat sa fure secrete comerciale" pe Ziare.com

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Uber secrete comerciale, #Uber spionaj, #Uber scandal spionaj , #Stiri Auto