Trei trasee turistice vor fi inaugurate in Zona Demilitarizata coreeana, care a devenit, in ultimele sase decenii, refugiu pentru numeroase specii rare de plante si animale rare.
Fortele armate ale ONU au aprobat prima faza a proiectului "Peace Trail" (traseul pacii - n.red.), care include planuri de deschidere a trei rute de-a lungul Zonei Demilitarizate (DMZ) din peninsula Coreea, zona-tampon intre Nord si Sud.
Primul traseu aprobat este in districtul Goseong din provincia Gangwaon, din estul peninsulei.
Programul turistic din Goseong a fost lansat pe 27 aprilie, pentru a marca prima aniversare a Declaratiei de la Panmunjom, semnate de presedintele Moon Jae-in si liderul nord-coreean Kim Jong-un, scrie CNN.
Turistii pot incepe traseul de la Unification Observatory (foto), mergand dincolo de gardurile de sarma ghimpata inainte de a ajunge la Mount Kumgang Observatory.
"Fortele ONU si guvernul sud-coreean au demonstrat o munca in echipa, coordonare si colaborare minunate, de-a lungul intregului proces de realizare a traseului pacii si vor continua la fel", a spus generalul Robert Abrams intr-un comunicat. "Armata Coreei de Sud a muncit multe ore pentru a se asigura de succesul acestei initiative foarte importante, asigurand turistii ca siguranta lor ramane de o importanta capitala".
Zona demilitarizata are o lungime de 250 de kilometri si o latime de 4 kilometri. Se afla la aproximativ 50 km nord de Seul. Ea a fost creata in 1953 ca parte a armistitiului... mai mult
Luni, 29 Aprilie 2019, ora 14:43
Un publicist francez a prezentat marti un rar ghid turistic dedicat Coreei de Nord, in care prezinta istoria, cultura si peisajele naturale ale acestei tari pe care o descrie drept "un stat comunist totalitar", dar i-a avertizat pe turisti sa nu ia cu ei aceasta publicatie in cazul unei eventuale vizite, transmit Reuters si AFP.
Turismul este unul din putinele surse de valuta ale regimului de la Phenian, dupa ce ONU a impus sanctiuni care vizeaza 90% din exporturile anuale in valoare de trei miliarde de dolari ale Coreei de Nord.
"Ghidul nu a fost conceput pentru a face apologia regimului actual, ci pentru a arata interesul turistic real al tarii", a subliniat co-fondatorul companiei are publica aceste ghiduri turistice, Jean-Paul Labourdette, cu ocazia prezentarii presei ghidului care are 190 de pagini si a fost tiparit intr-un tiraj de 4.000 de exemplare.
Aproximativ 400 de turisti francezi viziteaza in fiecare an Coreea de Nord, iar un sejur costa aproximativ 2.000 de euro. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu are relatii diplomatice oficiale cu Franta.
Daca viza turistica este usor de obtinut, realizatorul ghidurilor turistice recunoaste ca o vizita in Coreea de Nord este insotita de o serie de conditii foarte stricte: utilizarea unei agentii agreate, hoteluri si restaurante impuse si imposibilitatea de a pleca la "o plimbare libera". Autorii ghidului subliniaza ca este imperativ pentru turisti sa urmeze regulile stricte, in caz contrar riscand sanctiuni... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 11:51
Un fost student american, care a disparut in China in 2004 si despre care se credea ca este mort, ar fi fost rapit si dus in Coreea de Nord, unde i-ar fi dat meditatii de limba engleza presedintelui Kim Jong Un, potrivit presei japoneze.
David Sneddon, care avea 24 de ani cand a disparut, ar putea locui la Phenian alaturi de sotie si doi copii, sustin reprezentantii sindicatului Abductees' Family din Coreea de Sud, potrivit unui articol Yahoo Japan, citat de The Telegraph.
Coreea de Nord a arestat un turist american, acuzat ca a vrut sa distruga unitatea tarii
Guvernul chinez a spus la acea vreme ca Sneddon ar fi murit in timp ce explora un canion numit Defileul Tigrului, in provincia Yunnan din sudul Chinei, insa cadavrul nu a fost gasit niciodata.
Insa acum exista ...citeste mai departe despre "Un student american disparut acum 12 ani ar fi fost rapit sa-l invete engleza pe Kim Jong Un" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 11:51
Pentru ca s-a imbogatit, Dzhon Khen-mu a fost nevoit sa-si insceneze propria moarte si sa fuga din Coreea de Nord.
Toata intamplarea a pornit de la o banala cutie cu ginseng, povesteste barbatul, care acum locuieste in Coreea de Sud.
Pentru ca era managerul unui hotel din Phenian, Dzhon era printre putinii nord-coreeni carora le era permis sa intre in contact cu vizitatorii straini, scrie The Guardian.
Intr-o zi, barbatul a intalnit un turist japonez. I-a facut cadou o cutie de ginseng. Japonezul, la randul lui, i-a dat lui Dzhonu 300 de dolari, un act de generozitate care i-a schimbat viata.
Activitatea comerciala era interzisa de regimul din Coreea de Nord. Dupa 1990, cand sute de oameni au murit de foame, a aparut si comertul pe piata neagra. In 2004, primul parc industrial din Coreea de Nord si-a deschis portile, iar autoritatilor le-au permis cetatenilor sa faca mici afaceri.
Dzhon a profitat de ocazie si a inceput sa importe haine, biciclete si alte bunuri din ...citeste mai departe despre "Poveste incredibila din Coreea de Nord: Am devenit prea bogat si a trebuit sa-mi inscenez propria moarte" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Iulie 2016, ora 12:35
Coreea de Nord este una dintre tarile cele mai izolate din lume, iar cei 24 de milioane de oameni care traiesc in statul totalitar au o interactiune minima cu lumea exterioara. Mass-media straina este interzisa, iar comunicarea cu turistii este strict controlata.
Presa internationala este interzisa, interactiunile cu turistii straini sunt strict controlate, iar Internetul este inaccesibil pentru aproape toti locuitorii. Jurnalistii BBC care au vizitat Coreea de Nord in 2010 au constatat ca studentii nu auzisera de Nelson mandela. Dar nici lumea nu stie mare lucru despre ce se intampla in aceasta tara asiatica, potrivit Huffington Post.
Programul armelor nucleare si relatarile privind incalcarea grava a drepturilor omului au facut din acest stat un fel de paria la nivel mondial, iar sanctiunile internationale au izolat si mai mult economia socialista centralizata a Coreei de Nord.
Coreea a avut o lunga istorie de auto-izolare, chiar inainte de scindarea peninsulei care s-a ...citeste mai departe despre "Cum au ajuns 24 de milioane de oameni izolati de lume" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 12:50
La inceputul anilor '50, statutul lui Kim Il-sung era deja consolidat in Coreea de Nord. Proclamat la moartea sa "presedinte etern al Republicii", fostul lider le-a lasat urmasilor o grea mostenire.
Cultul personalitatii se dezvolta treptat in Coreea de Nord, in timp ce Kim Il-sung facea tot posibilul pentru a-si cunoaste tara: calatorea kilometri intregi pana in cele mai indepartate regiuni pentru ca oamenii sa creada ca le este aproape, iar fiecare cuvant al sau era inregistrat de oficialii partidului.
Ani de zile, nord-coreenii au expus in propriile case portrete ale conducatorului. Pana in anii '80, toata lumea ajunsese sa poarte insigne cu portretul lui Kim. Printre altele, masura ii ajuta pe oficialii partidului sa diferentieze localnicii de turisti.
In aceste conditii, poporul - pe de o parte intoxicat de propaganda continua si, pe de alta parte, supus presiunilor si temerilor - a ajuns sa il priveasca nu doar ca pe un conducator, ci ca pe un "semizeu", scrie cercetatoarea Helen-Louise Hunter.
Citeste mai multe despre "Sfanta Treime" din Coreea de Nord si cultul personalitatii: cum s-a impus dinastia Kim pe Adevarul.ro mai mult
Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 14:59