Chinezii au inceput sa evite Coreea de Sud, de cand americanii si-au adus rachetele in peninsula

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 15:48
8470 citiri
Chinezii au inceput sa evite Coreea de Sud, de cand americanii si-au adus rachetele in peninsula
Foto: Chinese Tourist Agency

Tensiunile aparute intre China si Statele Unite pe tema instalarii sistemului de rachete THAAD in peninsula coreeana, ca raspuns la amenintarile regimului comunist de la Phenian, face victime neasteptate intr-o industrie infloritoare din Coreea de Sud.

Sectorul turistic sud-coreean inregistreaza o scadere dramatica a numarului de vizitatori din China, reprezentantii industriei banuind ca oficialii de la Beijing ar fi impus agentiilor de turism sa nu mai vanda pachete cu destinatia Coreea de Sud, relateaza CNN Money.

Apetitul clasei de mijloc din China pentru excursii in strainatate este unul recunoscut, iar anul trecut din cei 17 milioane de turisti intrati in Coreea de Sud 8 milioane au fost chinezi.

Conform Organizatiei Mondiale a Turismului, tot anul trecut, turistii chinezi au cheltuit 261 miliarde de dolari in excursiile peste hotare.

"De la declansarea crizei rachetelor THAAD s-a inregistrat o reducere considerabila a numarului de turisti chinezi in Seul", explica Kil Ki-yon, director la Tiger Bus, o companie care pune la dispozitia vizitatorilor din China autobuze care efectueaza turul capitalei sud-coreene.

Inclusiv magazinele duty-free ale concernului Lotte resimt din plin lipsa clientilor chinezi cu dare de mana. Intr-o singura luna, intre 15 martie si 15 aprilie, cumparaturile facute de chinezi au scazut cu 40%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Situatia este si mai dureroasa tinand cont de faptul ca turistii chinezi reprezinta 80% din clientela lantului de magazine duty-free, iar dezastrul lasat in urma de retragerea clientilor chinezi se revede peste tot.

Conform analistilor ForwardKeys, numarul rezervarilor pentru sejururi de 4 pana la 8 zile, pachete preferate de vizitatorii chinezi, a scazut cu 28 de procente de la inceputul trimestrului II, iar Organizatia de Turism din Coreea de Sud a semnalat o scadere cu 40% a turistilor din China.

Beijingul a protestat impotriva instalarii sistemului de rachete THAAD in Coreea de Sud, argumentand ca o astfel de masura nu va face decat sa sporeasca tensiunile in zona, dar oficialii de la Washington si Seul nu par sa dea inapoi, motivand ca amenintarile nucleare venite din partea Coreei de Nord impun o astfel de strategie.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#turism international, #criza rachetelor Coreea, #tensiuni China SUA, #industrie turism Coreea de Sud , #Turism Asia