Reciclarea vestimentara a denimului, un teatru de improvizatie, o platforma pentru designeri sau o scoala alternativa bazata pe modelul de educatie Agile Learning sunt cateva dintre ideile de afaceri sau de noi linii de business pe care zece tineri antreprenori vor sa le finanteze prin crowdfunding, cu investitii initiale cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro.
Cele 10 idei au facut parte din Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania. Desi foarte diferite ca obiect de activitate, toate se adreseaza unui public urban activ, care vrea experiente si produse inedite, si sunt business-uri creative, care implica arta sau tehnologia digitala.
Atragerea finantarii necesare celor 10 produse sau servicii a inceput deja, odata cu campaniile de crowdfunding demarate prin Startarium Crowdfunding Makeathon. Lansate simultan pe 5 noiembrie in cadrul PitchDay, cea mai mare competitie pentru startup-uri din Romania, cele zece campanii de crowdfunding sunt in plin proces de finantare. Practic, cei interesati de produsele si serviciile acestor antreprenori le pot cumpara in avans, primind in schimb diferite recompense pentru sustinerea lor.
Pana pe 15 decembrie, cele 10 startup-uri vor sa stranga in total, pe platforma de crowdfunding sustinuta de Startarium, aproape 65.000 de euro, fie pentru a-si construi un business, fie pentru a-si dezvolta afacerea in noi directii. De la lansarea Startarium, 2.000 de romani au... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 11:18
Cea de-a patra editie Startarium PitchDay - Mythbusting edition a adus impreuna, pe 5 noiembrie, peste 1000 de antreprenori, investitori sau profesionisti din intreaga tara.
De-a lungul zilei, acestia au putut participa la sesiuni gratuite de consultanta si speed dating cu investitori, la conferinte si la numeroase alte experiente de invatare si crestere. Cu ocazia Startarium PitchDay, au fost aduse in centrul atentiei si cele mai promitatoare startup-uri romanesti din acest moment: 10 lansate simultan prin crowdfunding in ziua evenimentului si 10 ajunse pe scena marii finale. Trofeul si premiul de 50.000 de euro au fost revendicate de Digitail.
Orasul Antreprenorilor, metafora care descrie platforma Startarium - o initiativa Impact Hub si ING, si-a deschis din nou portile in mediul offline pentru antreprenori din toata tara. Startarium PitchDay 2019 a demontat cele mai cunoscute mituri din antreprenoriat, a oferit oportunitati de invatare, conectare si finantare si premii de 120.000 de euro pentru startup-urile finaliste in competitie.
Podiumul Startarium PitchDay 2019
Din 167 de inscrieri in competitie, 50 au ajuns in semifinala care a avut loc tot pe 5 noiembrie si doar 10 au urcat pe scena, in fata audientei si a juriului. Lista membrilor juriului de anul acesta este disponibila aici.
Locul 1, 50.000 de euro - Digitail
Digitail ofera un carnet digital de sanatate pentru animale, care ajuta proprietarii sa: comunice mai eficient cu veterinarul, sa aiba... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 17:17
Trei din patru tineri antreprenori considera ca motivul principal pentru care nu reusesc sa-si puna ideile de afaceri in practica este lipsa fondurilor necesare investitiei initiale, arata un sondaj efectuat de platforma Startarium in randul celor inscrisi in Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania, care se desfasoara pana pe 15 decembrie.
Perceptia lor in acest sens vine in contextul in care jumatate dintre respondenti afirma ca suma de care ar avea nevoie pentru a-si transforma ideea intr-o afacere este de cel mult 20.000 euro. Alti 21% estimeaza investitia intre 20.000 si 50.000 de euro, iar restul spun ca ar depasi acest nivel.
Trei din cinci antreprenori inscrisi in proiectul Startarium Crowdfunding Makeathon care au raspuns la sondaj spun ca au ideea de business pentru care cauta acum finantare printr-o campanie de crowdfunding de cel putin un an.
Pe langa lipsa fondurilor pentru demararea investitiei, lansarea afacerii a fost impiedicata si de lipsa lor de cunostinte care sa-i ajute sa-si puna ideile in practica (28%), de increderea scazuta in fortele proprii (25%), dar si de lipsa de sustinere (23%), de timp (21%) sau a unui partener de afaceri cu care sa imparta responsabilitatile si grijile (7%).
Totodata, cei mai multi respondenti considera ca sunt intr-un stadiu prea incipient al afacerii pentru a cauta finantare de la banca, neavand inca un istoric de activitate.
Iar fara un cadru... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2019, ora 11:50