Situatia salarizarii din Sanatate a ajuns intr-o noua etapa. Dupa negocieri maraton la Guvern, ministrii Sanatatii si Muncii au anuntat ca va fi modificata Legea Salarizarii astfel incat sa fie rezolvate problemele majore, iar liderii sindicali s-au declarat multumiti si au renuntat la greva generala.
Insa drepturile pe care le-au revendicat cei din Sanatate inseamna si bani. Daca pe vechile prevederi s-a ajuns in doar o luna la blocaje, demisii in bloc, salarii platite cu intarziere si sporuri mult mai mici, ce garantii exista ca acum nu vom fi martorii acelorasi situatii?
La inceputul lunii martie, cand inca nu erau finalizate negocierile pe regulamentul de sporuri, vicepresedintele Sanitas Mircea Ciocan ne declara ca majorarile de salarii si mentinerea sporurilor la nivelul lunii februarie ar inseamna cheltuieli de 3,9 miliarde de lei de la buget, mai mult decat estimarile initiale ale Guvernului, care avansase suma de 2,9 miliarde de lei. Acum cifra a ajuns la 4,6 miliarde de lei, dupa cum a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, Iulian Pope, prim-vicepresedintele Sanitas.
Daca sunt sau nu bani, spune ca nu e problema sindicatelor, de vreme ce Guvernul s-a angajat ca va plati de la buget. Daca analizam insa datele din raportul pe executia bugetara din primul trimestru al anului, optimismul ca am depasit criza din Sanatate incepe sa paleasca.
Cu ce sentiment ati plecat de la negocierile de marti seara? Daca inainte erau probleme si nu erau bani,... mai mult
Joi, 10 Mai 2018, ora 20:39