Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata saraciei relative, cu un procent de 25,4%, au aratat, marti, oficialii Institutului National de Statistica (INS), citand datele Eurostat pe anul 2013.
Potrivit documentului prezentat, fata de anul precedent, procentul privind saracia relativa (raportul procentual intre numarul persoanelor sarace care au un venit disponibil pe adult echivalent mai mic decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult echivalent si total populatiei) a crescut cu 3%.
Norvegia aloca sute de milioane de euro pentru combaterea saraciei in randul rromilor din Romania
Pe locul al doilea se situeaza Spania cu 22,2%, pe al treilea - Bulgaria, cu 21,8%.
Cel mai scazut nivel al ratei saraciei relative este in Cehia, acolo procentul fiind de 9,7%. De asemenea, un procent scazut se inregistreaza si in Olanda, respectiv 11,6%, si Danemarca - 11,9%.
Potrivit INS, in Romania sunt 8,5 milioane ...citeste mai departe despre "O suprematie pe care nu ne-o dorim: Romania, pe primul loc in UE la capitolul saracie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 27 Octombrie 2015, ora 14:40
"China nu a fost un <<rise and fall>>. Ea lucreaza la scara mileniilor. Imparatul ei se numeste Partidul Comunist. Intotdeauna a avut nevoie de un imparat. China nu va fi daramata de nimeni din afara. (…) Este un fenomen absolut inexorabil, pe care America nu-l mai poate controla", a declarat pentru Bloombiz.ro analistul financiar Ilie Serbanescu."Sunt tendinte inexorabile, care se intrevad de mult. Economia lumii este in prag de razboi, indiferent daca ne place sau nu", a declarat pentru Bloombiz.ro analistul financiar Ilie Serbanescu.Potrivit analistului, decaderea Americii a inceput de mult.
"A durat 400 de ani de cand a inceput sa decada Imperiul Roman. Acum timpurile sunt mai dinamice, va dura mai putin. Este un fenomen absolut inexorabil, pe care America nu-l mai poate controla", a declarat Ilie Serbanescu.
Capitalismul american este tot un capitalism monopol de stat.
In opinia analistului, capitalismul american a exacerbat rolul nefast si necontrolat al capitalului financiar bancar care a dus la prabusire.
"Totul porneste de la capitalul financiar. Asta a introdus doua aiureli. Una este aceea ca a subminat pana la desfigurare capitalismul insusi in aria financiar-bancara unde sunt unii care fac profituri si plateste intreaga lume.
Capitalul financiar nu vrea sa dea faliment ci sa plateasca intregul popor prin stat. Vine statul, spala grajdurile si pe urma da faliment, cum s-a ajuns in criza datoriilor suverane.
Daca e vorba de o companie, de... mai mult
Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 11:29