16 la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 18:00
1195 citiri
16 la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei

Saisprezece la suta din populatia UE traieste sub limita saraciei, iar 19 la suta dintre copiii din statele membre sunt amenintati de saracie, a spus, miercuri, seful Reprezentantei CE in Romania, Nicolae Idu, la inchiderea Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale, anunta Mediafax.

Nicolae Idu a declarat ca desi sarcinile sociale sunt tratate cu toata seriozitatea, in UE saracia extrema existenta in special in comunitatile rome din diferite state membre afecteaza aproximativ 80 de milioane de cetateni europeni care traiesc intr-un climat de nesiguranta.

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a declarat ca 8% dintre europeni sunt de parere ca, pentru ei, a avea un loc de munca nu inseamna si asigurarea unui trai deasupra pragului saraciei.

Idu a precizat ca anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale a presupus angajamente politice serioase pentru combaterea acestui fenomen dar si a stereotipurilor.

El a adaugat ca pe langa europenii care traiesc in saracie absoluta exista altii care traiesc in saracie relativa ceea ce inseamna ca ei nu pot sa-si asigure niste standarde acceptabile de trai.

El a adaugat ca saracia duce si la discriminare.

"Lupta impotriva saraciei se regaseste in politici mai largi interne si externe. Desi exista aceste politici ale guvernelor nationale este nevoie de consens politic", a mai spus Idu.

Seful Reprezentantei CE in Romania a precizat ca in Romania au fost alocati in anul european pentru combaterea saraciei 17 milioane de euro, iar 9 milioane dintre acestia au fost alocati pentru realizarea de campanii de informare si de constientizare privind efectele saraciei.

El a adaugat ca reprezentantii CE s-au implicat in dezvoltarea unor politici si strategii adaugand ca trei din patru europeni doresc ca aceasta institutie sa aiba un rol cat mai activ in combaterea saraciei.

Nicolae Idu a mai atras atentia ca tinerii sunt in mare masura afectati de somaj dar aceasta situatie nu tine de criza economica ea existand si anterior.

In acest context el a aratat ca este important ca problema somajului de lunga durata sa atraga preocuparea sustinuta din partea autoritatilor din toate statele UE.

Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
Doar 12% dintre angajații la stat au vârste cuprinse între 18 ani și 35 de ani, arată datele unui studiu realizat de Centrul de Formare APSAP. Printre motivele care țin tinerii din...
#saracie, #somaj, #romi, #combatere, #fonduri, #ue, #tineri , #UE

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO