De luna viitoare, bacsisul pe care romanii il lasa la hoteluri, baruri sau restaurante, ar putea fi trecut pe nota de plata.
Masura este voluntara, deci nu vom fi obligati sa lasam bacsis, iar banii vor ajunge la cei care presteaza serviciile, nu la antreprenori.
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat marti ca fiscalizarea bacsisului in turism ar putea fi reglementata pana la finalul lunii august daca va exista o propunere de text venita din partea sectorului.
"Daca exista o propunere de text, colegii mei de la Ministerul de Finante, de la Departamentul legislatie, inclusiv doamna presedinte (al ANAF, Mirela Calugareanu n.r.) pe zona de aplicare a acestei masuri, daca in urmatoarele zile pregatesc textul de act normativ primar si dupa aceea secundar, noi pana la final de august am si anuntat, o sa avem postate chiar in zilele urmatoare un set de modificari, propuneri, venite, la fel din economie, pe zona de Cod Fiscal si de Procedura Fiscala, la care se pot adauga si acestea astfel ca pana la final de august sa reglementam aceasta speta", a declarat Eugen Teodorovici.
Ministerul Finantelor a lasat sa se inteleaga faptul ca masura nu este luata pentru a creste gradul de venituri la buget.
"Din partea noastra ca Minister de Finante, este obligatia noastra ca sa ascultam mediul de afaceri, mediul economic, si ori de cate ori vine cu o propunere sa dam curs astfel incat sa facilitam sa spunem acel tip de activitate in acel sector. Acesta am... mai mult
Marti, 06 August 2019, ora 17:28
Idea impozitarii bacsisului se intoarce. Ministerul Finantelor pregateste, impreuna cu proprietarii de restaurante, un proiect privind impozitarea bacsisului cu 16%.
Astfel, pe nota de plata de la restaurant o sa apara o rubrica noua pentru bacsis, iar clientul va scrie in fata ospatarului cat ii lasa in plus pentru serviciile oferite, arata Digi 24.
Clientul va nota cat lasa bacsis indiferent daca va plati cu cardul sau cash. Dupa ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.
"Bacsisul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16%, diferenta sa ii apartina ospatarului", sustine Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante.
Presedintele HORA - Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, Dragos Petrescu, sustine ca acest lucru nu este o ciudatenie pentru cei care calatoresc in alte tari, unde exact asa se intampla.
"Multi dintre noi au avut ocazia sa calatoreasca si stiu ca pe bonul fiscal pe care il primiti oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa aveti o rubrica pe care scrie tip", a spus Petrescu.
Citeste mai departe despre "Impozitul pe bacsis se intoarce - ce pregateste Ministerul Finantelor" pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 12:48
1Patronatele din turism vor ca bacsisul lasat de romani in restaurante, baruri si cafenele sa fie impozitat cu 16%. Un document a fost deja trimis Ministerului pentru IMM-uri si Turism in acest sens.
Initiativa apartine Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), care sustin ca bacsisul ar trebui impozitat cu 16%, arata Realitatea TV.
"In turism, bacsisul este o sursa importanta de venit pentru chelneri, ospatari si barmani. El indica si cat de dragut este acel personal. Tinand cont ca se da bacsis in toate barurile si restaurantele, si se da la negru, noi propunem ca acesta sa fie impozitat cu 16%, asa cum se impoziteaza veniturile personale", a explicat presedintele ANAT, Lucia Morariu.
Patronatele sustin ca oamenii pot lasa bacsis oricat vor, ...citeste mai departe despre "Vor sa puna taxa pe bacsisul lasat in restaurante si baruri: Sa castige si statul ceva" pe Ziare.com mai mult
Joi, 10 Aprilie 2014, ora 12:58