Impozitul pe bacsis se intoarce - ce pregateste Ministerul Finantelor

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 12:48
1672 citiri
Impozitul pe bacsis se intoarce - ce pregateste Ministerul Finantelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Idea impozitarii bacsisului se intoarce. Ministerul Finantelor pregateste, impreuna cu proprietarii de restaurante, un proiect privind impozitarea bacsisului cu 16%.

Astfel, pe nota de plata de la restaurant o sa apara o rubrica noua pentru bacsis, iar clientul va scrie in fata ospatarului cat ii lasa in plus pentru serviciile oferite, arata Digi 24.

Clientul va nota cat lasa bacsis indiferent daca va plati cu cardul sau cash. Dupa ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.

"Bacsisul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16%, diferenta sa ii apartina ospatarului", sustine Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante.

Presedintele HORA - Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, Dragos Petrescu, sustine ca acest lucru nu este o ciudatenie pentru cei care calatoresc in alte tari, unde exact asa se intampla.

"Multi dintre noi au avut ocazia sa calatoreasca si stiu ca pe bonul fiscal pe care il primiti oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa aveti o rubrica pe care scrie tip", a spus Petrescu.

Citeste mai departe despre "Impozitul pe bacsis se intoarce - ce pregateste Ministerul Finantelor" pe Ziare.com.

#impozit bacsis restaurant, #impozitare bacsis , #Stiri Taxe si impozite