Hewlett-Packard va uni divizia specializata in computere cu cea care se ocupa de vanzarea imprimatentelor in incercarea de a reduce costurile si de a simplifica managementul.
Todd Bradley, managerul diviziei de calculatoare va prelua noua unitate. Directorul executiv al HP, Meg Whitman sustine ca incerca sa readuca compania in topul producatorilor de calculatoare, dupa scaderile succesive de vanzari si profit, scrie Bloomberg.
Inca de la preluarea conducerii companiei, in septembrie 2011, Whitman s-a angajat sa creasca investitiile in cercetare si dezvoltare si a refuzat propunerea de divizare a grupului de divizia de calculatoare.
Meg Whitman a declarat luna trecuta ca PC-urile, imprimantele si celelalte gadgeturi produse de companie nu sunt suficient de "convingatoare" pentru a determina clientii sa le cumpere.
Directorul general al Hewlett-Packard (HP), Meg Whitman, care a acceptat in septembrie anul trecut un salariu de un dolar pentru preluarea conducerii grupului, a primit in schimb compensatii financiare in valoare de 16,5 milioane de dolari.
Whitman a primit optiuni pentru actiuni in valoare de 16,1 milioane de dolari, plus alte compensatii in valoare de 372.598 de dolari, a anuntat vineri HP,
Analistii estimeaza ca vanzarile HP vor inregistra in 2012 o scadere de 4 procente la 122.4 miliarde de dolari. mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 11:20
Hewlett-Packard (HP) a anuntat ca nu-si va mai vinde divizia de PC-uri, cu toate ca in urma cu 3 luni compania era decisa sa renunte la a mai fabrica computere personale, potrivit NY Times.
In anuntul facut, seful HP, Meg Whitman, a precizat ca dupa o indelunga revizuire, compania a ajuns la concluzia ca pastrarea diviziei de PC-uri este potrivita atat pentru clienti cat si pentru parteneri, actionari, dar si angajati.
Fostul CEO am companiei, Leo Apotheker, anuntase in luna august ca HP este in cautare de noi "alternative strategice" pentru divizia care se ocupa de fabricarea laptopurilor si a desktopurilor.
De asemenea, fostul sef al companiei precizase ca decizia vine dupa constatarea faptului ca piata de PC-uri este intr-o continua scadere, pe fondul exploziei de smartphone-uri.
De asemenea, la acel moment HP anuntase ca a cumparat compania de software Autonomy Corp. Dupa aceste anunturi, actiunile companiei au scazut dramatic, iar la o luna dupa anunt CEO-ul Leo Apotheker a fost concediat. In locul sau a venit fostul sef eBay, Meg Whitman. mai mult
Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 08:01
Industria tech a suferit schimbari majore intr-un timp relativ scurt. In doar 10 zile, Google s-a reinventat, devenind o companie de hardware, HP a aruncat la gunoi PC-urile, devenind o companie de software, iar Apple si-a pierdut simbolul, pe Steve Jobs.Cei trei giganti din Silicon Valley se afla intr-o tranzitie care va remodela peisajul tehnologiei.
Google a fost primul pe lista care a anuntat in data de 15 august ca va achizitiona Motorola Mobility.
Achizitia Motorola Mobility, unul dintre partenerii principali ai Android, va permite companiei Google marirea ecosistemului Android si va ascuti competitia in piata de telefonie mobila.
HP, una din cele mai mari companii de tehnologie din lume si cel mai mare producator de calculatoare a anuntat pe 18 august ca abandoneaza divizia de PC-uri pentru a se axa mai mult pe software si servicii.
Vanzarile de PC-uri HP sunt aproape duble fata de vanzarile celui mai mare competitor- Dell. HP a anuntat totodata ca va opri productia de tablete TouchPad, lansate la inceputul lunii iulie, si de telefoane multifunctionale dotate cu sistemul webOS.
O saptamana mai tarziu, pe 24 august, Apple a anuntat ca Steve Jobs si-a dat demisia din functia de CEO al companiei.
Jobs s-a aflat in concediu medical din Ianuarie, insa vestea a trimis unde de soc in intreaga industrie tech.
Steve Jobs nu a oferit doar niste produse tech lumii ci a oferit simboluri. El stia ceea ce-si doresc consumatorii chiar inainte ca produsele sa apara.
Astfel de... mai mult
Joi, 01 Septembrie 2011, ora 13:57
Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de computere la nivel mondial, negociaza preluarea producatorului britanic de software Autonomy pentru circa 10 miliarde de dolari si intentioneaza sa transforme divizia de PC-uri in companie independenta, au declarat surse apropiate situatiei. Anuntul companiei americane ar putea avea loc in cursul zilei de joi, au spus sursele, citate de Bloomberg si preluate de Mediafax.
Directorul general al HP, Leo Apotheker, a declarat anterior ca vrea sa extinda operatiunile companiei in domeniul aplicatiilor informatice si serviciilor, pentru a oferi clientilor servicii de cloud-computing.
HP are obiectivul sa reduca dependenta de PC-uri, care aduc marje mai reduse de profit, in conditiile in care clientii se orienteaza catre tablete, precum cele fabricate de Apple. Autonomy, al doilea mare producator britanic de software, furnizeaza aplicatii folosite la cautarea in baze de date.
Intre clientii companiei se numara Coca-Cola, Nestle si Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).
O purtatoare de cuvant a Hewlett-Packard nu a fost disponibila pentru comentarii. mai mult
Vineri, 19 August 2011, ora 00:04