O treime din macarea produsa anual la nivel global ajunge la cosul de gunoi, adica aproximativ 1,3 miliarde de tone, potrivit datelor Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite - FAO, iar acest lucru are un impact negativ asupra mediului inconjurator si asupra economiei.
In una din tarile cele mai afectate de fenomenul risipei alimentare este testata o solutie sa spunem mai putin apetisanta.
In orasele in plina expansiune ale Chinei se arunca atat de multa mancare incat gropile de gunoi nu mai pot face fata, relateaza Reuters intr-un reportaj. Aici intervin insatiabilii gandaci de bucatarie, miliarde de gandaci crescuti in ferme special amenajate si hraniti cu munti de resturi alimentare. Dupa ce mor, gandacii ajung la randul lor hrana pentru septel sau sunt folositi ca ingrediente in leacuri pentru diverse boli ori in produse cosmetice.
Compania Shandong Qiaobin Agricultural Technology detine o ferma de gandaci la periferia orasului Jinan, capitala provinciei Shandong din estul Chinei, cu un efectiv de 1 miliard de gandaci. Insectele sunt hranite cu 50 de tone de resturi de mancare - cam cat cantaresc sapte elefanti adulti - pe zi.
Compania intentioneaza sa deschida inca trei ferme anul viitor, cu obiectivul de a procesa o treime din resturile alimentare produse de Jinan, oras cu o populatie de aproximativ sapte milioane de oameni.
Industria gandacilor de bucatarie beneficiaza si de pe urma interdictiei de a folosi resturile pentru a... mai mult
Luni, 17 Decembrie 2018, ora 00:00