De la mijlocul lunii octombrie vom avea un comparator de preturi pentru alimente, unde vor fi peste 30.000 de produse, a afirmat, sambata, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
"Acest proiect pe alimente este putin mai complicat, decat cel pentru benzina, pentru ca vorbim de peste 30.000 de produse. Vom avea de la mijlocul acestei luni, similar cu comparatorul de preturi pentru carburanti, unul pentru alimente, iar cei interesati vor putea sa vada preturile la toate produsele si din toate magazinele marilor lanturi alimentare. Daca vor si magazine mai mici sa intre in acest monitor, va fi posibil, dar in aceasta faza cuprindem marile lanturi de magazine din toata tara. Oamenii pot sa compare pretul cosului cu produsele cele mai ieftine sau pretul unui cos cu produsele cele mai vandute", a spus Chiritoiu la Antena 3.
Acesta a subliniat ca Monitorul preturilor pentru alimente va avea si o aplicatie pentru telefonul mobil, la fel cum are si cel pentru carburanti.
"Vom avea si o aplicatie cu pretul alimentelor, care va putea fi descarcata pe telefonul mobil si va fi disponibila pentru ambele sisteme importante de operare", a adaugat seful autoritatii pentru concurenta.
La sfarsitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurentei a semnat un contract cu firma Maguay pentru "Monitorul preturilor pentru alimente", contractul avand o valoare de 1,42 milioane de lei.
Atat platforma web cat si aplicatiile mobile vor oferi multiple facilitati de cautare,... mai mult
Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 19:30
Consiliul Concurentei a finalizat caietul de sarcini si va lansa in aceasta saptamana licitatia pentru achizitionarea aplicatiei informatice privind dezvoltarea comparatorului online de preturi "Monitorul preturilor", care va include date cu privire la peste un milion de produse alimentare si carburanti auto.
Noua platforma online va contine atat forma extinsa a Monitorului preturilor pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurenta la sfarsitul anului 2016, cat si un comparator al preturilor pentru carburantii auto, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii de concurenta.
Avand in vedere succesul proiectului-pilot, Consiliul Concurentei doreste extinderea Monitorului preturilor la nivel national si pentru toate produsele alimentare, mai putin bauturile alcoolice spirtoase, comercializate de marile retele de magazine prezente in Romania.
Potrivit Consiliului, Monitorul preturilor urmareste sa ofere consumatorului informatiile de care are nevoie pentru achizitiile sale saptamanale de produse alimentare, ajutandu-l sa faca o alegere motivata intre ofertele mai multor magazine, dar si sa amplifice presiunea concurentiala asupra magazinelor.
In ceea ce priveste Monitorul preturilor pentru carburanti, acesta va reprezenta un instrument prin intermediul caruia se va stimula concurenta, atat prin pret, cat si prin serviciile oferite, intre companiile implicate in comercializarea cu amanuntul a carburantilor auto.... mai mult
Miercuri, 29 August 2018, ora 12:22
Aproape 60% dintre romanii utilizatori de internet ar cumpara produse alimentare ambalate daca acestea ar fi comercializate online de marile lanturi de magazine, potrivit unui studiul realizat de Exact Cercetare si Consultanta.
Produsele alimentare proaspete ar trece de bariera generata de neincrederea in calitatea, prospetimea si igiena garantate de un magazin online, daca acestea ar fi oferite de un retailer cunoscut.
Un procent de 35% dintre utilizatorii de internet ar comanda online produse proaspete de la marii retaileri, fata de doar 2% cumparatori actuali, se arata in studiul realizat de Exact Cercetare si Consultanta citat de Mediafax.
Principalul avantaj perceput de cumparatori atunci cand fac cumparaturi online este economia de timp pe care o fac, 80% dintre romanii internauti plasand acest avantaj pe prima pozitie a topului.
La mare distanta de primul avantaj mentionat, cu un procent de 35%, se situeaza livrarea produselor oriunde in tara, in timp ce 30% dintre utilizatori apreciaza posibilitatea accesarii mai multor site-uri in acelasi timp, fiind astfel posibila compararea preturilor aplicate de diferite magazine online.
Tinand cont de intentiile marilor retaileri de a-si extinde serviciile in online, studiul realizat de Exact Cercetare si Consultanta a surprins perceptiile romanilor cu privire la aceasta oportunitate.
De-a lungul timpului, studiile au aratat ca produsele alimentare (fie ele ambalate sau proaspete) si chiar bauturile... mai mult
Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 10:22