O delegatie formata din reprezentanti ai 50 de companii britanice se afla la Bucuresti, luni si marti, pentru a participa la o runda intensiva de intalniri, seminarii si discutii.
Este cea mai mare misiune de acest gen din ultimii 25 de ani, a precizat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, pe blogul Foreign&Commonwealth Office.
Ea are loc in contextul in care comertul dintre cele doua tari a ajuns la 3 miliarde de euro in 2014. Pe de alta parte, investitiile britanicilor in Romania s-au cifrat la 6,5 miliarde de euro, anul trecut.
Discutiile vor viza in principal sectorul energetic, dar si infrastructura de transport, managementul resurselor apelor si mediul.
Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit
Exista doua motive pentru care companiile britanice sunt optimiste. In primul rand, aceste sectoare pot ...citeste mai departe despre "Britanicii vor sa investeasca in Romania - zeci de companii sondeaza piata" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Martie 2015, ora 14:28
O companie britanica a dezvaluit detalii ale unui avion fara geamuri, care ar putea aparea pe piata in urmatorii zece ani. Centre for Process Innovation (CPI) a aratat cum ar putea fi interiorul unui astfel de avion in care geamurile au fost inlocuite cu ecrane ce transmit imagini din exteriorul aeronavei.
Ecranele pot transmite orice se afla in exterior, dupa dorinta pasagerilor. Fara indoiala, ne va lua ceva timp sa e obisnuim cu senzatia, sustine businessinsider.com, citat de Mediafax.
Dincolo de exercitiul de marketing, CPI sustine ca 80% din greutatea avionului se datoreaza carburantului si fuselajului, astfel ca eliminarea geamurilor ar reduce costurile de exploatare.
Cu fiecare reducere de 1% a greutatii avionului se economiseste 0,75% din combustibil.
Reducerea greutatii inseamna reducerea consumului, iar reducerea consumului scade cantitatea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera, dar si costurile de operare", sustine CPI.
Realizarea geamurilor unui avion presupune un proces elaborat pentru a asigura ca acestea pastreaza presurizarea cabinei si nu se sparg la peste 10.000 de metri altitudine.
Purtatorul de cuvant al companiei, Dr. Jon Helliwell a declarat pentru The Mirror, ca acest concept ar putea deveni realitate in urmatorii 10 ani, totul depinzand de evolutia tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode - diode electroluminiscente organice) care sa permita aparitia unor panouri de afisaj de mari dimensiuni.
In prezent,... mai mult
Marti, 28 Octombrie 2014, ora 12:42
Britanicii de la TT Electronics au anuntat ca transferul liniei de fabricatie din Germania in Romania dureaza mai mult decat au anticipat.
Compania este tinuta in loc de negocierile cu sindicatele care reprezinta interesele muncitorilor nemti, informeaza Reuters.
TT realizeaza componente pentru vehiculele electrice si senzori electronice pentru clienti importanti precum BMW si Volkswagen. De asemenea, furnizeaza componente si pentru alte companii din industrii diverse, precum aparare, aerospatiala, medicala si de transporturi.
Die Welt: Viitorul automobilelor germane se ...citeste mai departe despre "O companie britanica amana transferul productiei din Germania in Romania - care e motivul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 15:45
Cu toate ca Statele Unite si Uniunea Europeana au impus sanctiuni Moscovei, punand pe lista neagra oameni de afaceri si companii rusesti, in urma anexarii Crimeii, totusi giganti energetici, precum Exxon Mobil si British Petroleum au incheiat afaceri cu Rusia.
Astfel, directorul de exploatare al companiei americane Exxon Mobil, Neil Duffin, care a participat la Forumul economic de la St. Petersburg, a semnat un acord cu Igor Sechin, directorul Rosneft, in vederea explorarii petrolului in Siberia, potrivit NY Times.
Tranzactia a avut loc la doar cateva saptamani dupa ce guvernul Statelor Unite a impus sanctiuni impotriva lui Igor Sechin, care a fost mult timp consilier al presedintelui rus, Vladimir Putin.
In ciuda impulsionarii guvernelor occidentale de a izola Moscova in urma agresiunii din Ucraina, gigantii energetici isi aprofundeaza relatiile lor cu companiile rusesti.
Ca si Exxon, British ...citeste mai departe despre "Gigantii americani si britanici fac afaceri cu Rusia, sfidand sanctiunile" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 09:58
Compania britanica spider.io, specializata in detectarea si lupta contra pirateriei ce vizeaza publicitatea online, a fost cumparata de grupul american Google.
Unul dintre directorii serviciului de publicitate de la Google, Neal Mohan, a tinut sa precizeze ca "publicitatea ajuta la finantarea universului digital" intr-un mesaj publicat pe site-ul diviziei publicitare DoubleClick, potrivit Mediafax
"Acest ecosistem nu poate sa se dezvolte decat daca companiile care plaseaza anunturi pot sa cumpere (spatii publicitare) in media online, fiind convinsi ca anunturile lor ajung la persoane reale si ca rezultatele pe care le obtin se bazeaza pe un interes real", a continuat Neal Mohan.
Companiile care plaseaza anunturi platesc in general pentru reclamele lor online in functie de numarul de clicuri pe care acestea le genereaza - element care ar trebui sa reflecte interesul internautilor.
Piratii cibernetici fraudeaza acest sistem declansand clicuri automate in masa, generate de computere infectate, iar acest fapt poate fi detectat de compania spider.io.
Google intentioneaza sa integreze aceasta tehnologie in produsele sale publicitare fixe si video, afirma Neal Mohan.
Grupul american va aduce astfel o garantie suplimentara pentru companiile care plaseaza anunturi in ceea ce priveste fiabilitatea statisticilor sale de frecventare si deci asupra facturilor care trebuie achitate.
Detaliile financiare ale acestei tranzactii nu au fost divulgate. mai mult
Sambata, 22 Februarie 2014, ora 16:50
Compania britanica Parker Hannifin Manufacturing considera Romania, alaturi de alte state europene, o posibila destinatie pentru o investitie intr-o linie de productie a cilindrilor hidraulici si ia in calcul, de asemenea, mutarea sediului in Cluj-Napoca.
"Board-ul companiei intentioneaza, in cadrul proceselor de restructurare si dezvoltare ale firmei britanice, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici dupa o tehnologie noua intr-o tara membra a Uniunii Europene si eventuala mutare a sediului central al diviziei europene in noua locatie. Romania este o posibila destinatie. Analiza preliminara efectuata de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unitati in Romania vizeaza zona municipiului Cluj-Napoca si imprejurimile acestuia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Compania Parker Hannifin Manufacturing produce, printre altele, filtre, cilindri, valve, pompe si motoare si este divizia europeana a companiei americane Parker Hannifin Corporation.
In comunicat se mai spune ca Ministerul Economiei si-a aratat disponibilitatea de a sprijini firma britanica in obtinerea datelor necesare pentru luarea deciziei de a investi in Romania.
Parker Hannifin Corporation a fost infiintata in anul 1918 si are anual o cifra de afaceri care depaseste 13 miliarde de dolari.
Compania are peste 58.000 de angajati in 49 de tari, fiind specializata in producerea diverselor sisteme si tehnologii de control si precizie utilizate in... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 13:45
Chiar daca Marea Britanie este reticienta in a primi imigrantii romani, nume mari de companii cu capital britanic, precum British American Tobacco sau Vodafone, au considerat tara noastra drept o buna oportunitate pentru investitii.
Marea Britanie ocupa, la sfarsitul lui august 2012, locul 13 in topul investitorilor straini in Romania, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Astfel, numarul societatilor cu capital britanic a fost la acea data de 4572, adica 2,48% din totalul companiilor cu capital strain. La nivel de capital subscris, investitiile britanicilor s-au cifrat la 665,84 milioane euro sau 2,07% din totalul investitiilor straine.
De ce sunt interesati investitorii britanici in Romania
Faptul ca Romania este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, a fost unul din motivele principale care au facut British American Tobacco sa investeasca in tara noastra, spune Adrian Popa, Corporate, Legal & Regulatory Affairs Director al acestei companii.
Un alt motiv important pentru investitia companiei a fost orientarea pro-europeana a tarii noastre si faptul ca, la acel moment, eram in negocieri de aderare la Uniunea Europeana.
Ulterior, datorita succesului companiei pe piata romaneasca, investitiile au continuat. De altfel, BAT a demarat in 2012 noi investitii in capacitatea de productie, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata in 2013.... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:18
Compania Manganese Bronze, producatorul timp de peste sase decenii al emblematicelor taxiuri negre care circula in Londra, a fost cumparata de grupul chinez Geely, care isi adauga astfel o noua marca europeana in portofoliu, dupa preluarea Volvo in urma cu trei ani.
Geely controla deja 20% din Manganese Bronze inainte de intrarea companiei sub administrare speciala in octombrie. Producatorul auto chinez a platit pentru Manganese doar 11 milioane de lire sterline, noteaza Financial Times.
Investitorul chinez, care era si cel mai mare creditor al companiei britanice, a afirmat ca va continua sa asambleze modelul TX4 la fabrica din Coventry, Marea Britanie. Achizitia vine dupa ce Geely a refuzat sa asigureo noua finantare necesara pentru ca Manganese sa continue operatiunile.
Taxiurile londoneze se alatura astfel altor marci britanice cunoscute salvate de la colaps dupa preluarea de catre companii din China, potrivit Financial Times.
Achizitia a fost convenita cu firma PwC, administratorul companiei britanice. Manganese Bronze a inregistrat ultima data profit in 2007.
Geely are inca probleme cu integrarea Volvo Cars, preluata in 2010. In primele 11 luni ale anului trecut, vanzarile Volvo Cars pe piata din China au scazut cu 9%, la 37.633 de unitati. mai mult
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 09:59
Compania IT britanica Endava va angaja 350 de persoane in centrele din Romania pana in iunie 2012, cele mai multe angajari urmand sa fie efectuate pentru centrele din Iasi si Bucuresti, precizeaza Mediafax.Endava este prezenta pe plan local cu birouri la Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti si are in prezent 310 angajati, cu 60 de angajati mai mult decat in ianuarie.
"La sfarsitul campaniei de recrutare, in iunie 2012, Endava va numara in Romania peste 650 de angajati, devenind astfel unul dintre cei mai dinamici angajatori din IT la nivel local. (...)
Campania de recrutare face parte din strategia grupului, care si-a propus ca pana la sfarsitul lui iunie 2012 sa atinga 1.000 de angajati", se arata intr-un comunicat al companiei.
Cel mai mare birou al companiei se afla la Cluj-Napoca, impartit in doua sedii, unde lucreaza peste 180 de angajati, urmat de biroul din Iasi, cu aproximativ 120 angajati.
La Bucuresti, Endava detine un centru de coordonare regionala si consultanta cu 10 salariati.
Potrivit companiei, cele mai multe angajari dintre cele anuntate pentru urmatoarea perioada se vor realiza la Iasi si Bucuresti.
Astfel, in Iasi, Endava va avea 50 de angajati noi pana in decembrie 2011, iar pentru anul urmator planurile companiei sunt de a-si dubla personalul si de a-si extinde spatiul de birouri, iar in Bucuresti obiectivul este de a ajunge la 100 de angajati pana in iunie 2012.
Pentru biroul din Cluj-Napoca vor fi recrutate aproximativ 60 de persoane pana... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 12:41