Camus Cognac a lansat Cuvee 5.150 Cognac, o editie aniversara pentru cei 150 de ani de existenta ai cumpaniei. In aceasta bautura eleganta vei simti arome din cinci zone recunoscute pentru productia de coniac: Grande Champagne, Petite Champagne, Fin Bois, Bon Bois si Borderies Cognacs.
Decantorul in editie limitata are un design special creat pentru a comemora aniversarea casei Camus si a celor cinci generatii care au condus acest brand, de la fondatorul Jean-Baptiste pana la actualul presedinte Cyril Camus.
Daca ai norocul sa te afli printre primii 150 de cumparatori, vei primi si o mostra de 100 de mililitri de coniac din butoi, inainte ca acesta sa fie introdus in sticle si ambalat.
Foto: Camus
Coniacul este produs in editie limitata de doar 1.492 de sticle din cristal Baccarat cu numar unic de inregistrare si prezentat intr-o cutie de cadou impreuna cu doua pahare de cristal. Pretul recomandat de producator este de 13.500 de dolari.
O.D. mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
Coniacul este bautura barbatilor rafinati si stilati, a oamenilor de afaceri si a bogatilor lumii. Fie ca iei o cina cu un partener de business sau te relaxezi dupa o zi grea la birou, un pahar de coniac este cea mai potrivita bautura.
Cu o istorie de secole in spate, coniacul se savureaza prin tehnici bine studiate de cei pasionati, si care nu pot fi incalcate.
Numele bauturii vine de la regiunea "Cognac", din Franta, recunoscuta de secole ca fiind una dintre cele mai pretioase producatoare de vinuri. Aici s-au nascut bauturi rafinate inca din secolul al treilea al erei noastre.
Cum se savureaza acesta si care sunt cele mai bune branduri?
Istoria coniacului este presarata cu nume de regi si aristocrati, razboaie si oameni de afaceri. In ciuda vremurilor tumultoase prin care a trecut, produsul a continuat sa devina din ce in ce mai bun si mai apreciat, secol dupa secol. Unii se refera la coniac ca fiind "spiritul zeilor".
Printre cele mai populare marci din lume se afla Remy Martin X.O., Hennessy X.O. si Martel Cordon Bleu.
Servirea si degustarea coniacului, o arta formata de-a lungul secolelor
In primul rand, este necesar sa alegi paharul potrivit, cel mai recomandat fiind cel in forma de lalea. In acesta, vei turna nu mai mult de 20 - 25 mililitri de coniac, dupa care vei incalzi paharul in palma mainii timp de 8 - 10 minute.
Pentru a avea o experienta completa, trebuie sa-ti pui in functiune toate simturile, asa ca pasul urmator va fi sa... mai mult
Sambata, 31 Martie 2012, ora 00:00