Cristian Preotu deschide primul Whisky Shop din Romania

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 00:00
2815 citiri
Cristian Preotu deschide primul Whisky Shop din Romania

Omul de afaceri Cristian Preotu a lansat in luna aprilie The Whisky Shop, primul magazin de profil din Romania, o miscare pe care o considera naturala si care completeaza celelalte magazine pe care le detine: Comtesse du Barry si La Boucherie francaise.

Aici gasesti cele mai renumite single malt-uri scotiene, cum ar fi Laphroaig, Caol Ila sau Littlemill.

"Gama cuprinde de la cele clasice, pana la editii foarte vechi sau speciale. Prezentam si o gama numita 'Closed Distilery', cu whisky provenit de la producatori care nu mai exista. Iar pe langa cele scotiene, sunt foarte celebre sticlele de whisky japoneze, cum ar fi Nikka, Yoichi sau Yamazaki", a declarat antreprenorul, pentru Business24.

Unul dintre cele mai scumpe whisky-uri pe care il vei gasi la The Whisky shop este Mosstowie 1973 la pretul de 2.700 lei sau Glen Grant 1953 la 7.500 lei. "In viitor vor exista multe alte sticle foarte rare", ne-a asigurat Cristian Preotu.

In plus, cunoscatorii se vor delecta cu gama de Sake, Cognac, Armagnac, Rom din toate partile lumii (Trinidad&Tobago, Brazilia, Japonia...), Grappa, Mezcal si multe altele. "Toate de cea mai buna calitate", spune acesta.

Vanzarile din primele zile sunt promitatoare

Vanzarile din prima zi il fac sa priveasca increzator in viitor. "Reactia publicului a fost una foarte buna, mai ales pentru amatori care au descoperit sticle foarte rare.

In magazinul The Whisky Shop exista de asemenea o biblioteca de carti despre whisky, mixologie, harti, care pot fi rasfoite sau cumparate. Iar vanzarile din primele zile sunt promitatoare", sustine Cristian Preotu.

Antreprenorul estimeaza o amortizare in maxim 3 ani, dar admite ca vor exista multe investitii in acest brand. In plus, considera ca acest concept va incepe sa fie profitabil incepand cu al cincilea an.

"Pe langa alte deschideri, vom dezvolta in permanenta gama de produse, iar unele sticle sunt extrem de scumpe", spune omul de afaceri.

De unde a pornit ideea de lansa The Whisky Shop?

"Este un proiect care a fost pregatit timp de peste un an, iar gama cuprinde sortimente de whisky din toate partile lumii.

Pe langa celebrele single malt-uri scotiene, exista si din Irlanda, SUA, Australia, Franta, Cehia, Japonia, India... de fapt de peste tot unde aceasta bautura este produsa. In completarea whisky-ului propunem o selectie din cele mai bune Sake, Rom, Tequila, Mezcal, Cognac si multe altele", spune Preotu.

Ideea a pornit de la faptul ca romanii sunt mari amatori de bauturi tari si in special de whisky, iar un magazin complet dedicat acestui domeniu va fi cu certitudine o reusita.

"In plus, acest concept completeaza in mod natural celelate magazine pe care le detinem, Comtesse du Barry si La Boucherie francaise", sustine omul de afaceri.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#whisky shop Romania, #The Whisky Shop Romania, #Cristian Preotu magazin whisky , #Manageri