Deficitul de talente este o situatie cu care specialistii in recrutare si angajatorii se confrunta din ce in ce mai des. Este greu sa gasim macar o companie, fie ea mica sau mare, care sa nu fi intampinat dificultati in a gasi candidatii potriviti pentru anumite pozitii deschise. Astfel, numarul persoanelor care au abilitatile cautate de angajatori a scazut considerabil in ultimul deceniu, iar recrutarea tinde sa se transforme intr-o cautare activa de candidati.
In cele peste doua decenii de activitate, specialistii in recrutare din cadrul BIA HR au constatat ca dificultatile prin care companiile trec in procesul de selectie nu reprezinta o exagerare mediatica, ci o realitate pe care nu ar trebui sa o neglijam.
Adesea, procesul de recrutare si selectie pentru anumite pozitii este extins pe o perioada indelungata, fie pentru ca nu exista suficienti candidati competenti care sa aplice pentru ele, fie pentru ca cei care sunt identificati in urma procesului de cautare demarat de recrutori nu sunt interesati de postul scos la concurs.
Exista mai multe cauze care au dus la aparitia acestui fenomen, o parte dintre acestea am ales sa le mentionam in randurile care urmeaza.
Invatamantul din Romania, sursa de absolventi insuficient pregatiti
Deficitul de angajati de pe piata fortei de munca reprezinta si o consecinta a modului in care sistemul de educatie formeaza elevii si studentii. Astfel, angajatorii constata ca institutiile de invatamant din Romania scot... mai mult
Vineri, 09 Iunie 2017, ora 14:48