Cineastul Amat Escalante, premiat pentru regie la Festivalul de la Cannes 2013, a declarat intr-un interviu, ca o mare parte din populatia Mexicului este abandonata si vulnerabila si ca prin filmul sau "Heli" a vrut sa treaca dincolo de imaginile din ziare si sa le spuna povestea.
Intr-o tara in care "razboiul drogurilor" pare sa nu mai ia sfarsit, cineastul mexican Amat Escalante, unul dintre invitatii speciali ai evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest (25 - 31 octombrie), afirma ca iubeste Mexicul, fiind si locul care il inspira in realizarea peliculelor sale. Escalante povesteste in interviu ca a invatat singur cinematografie, cu ajutorul cartilor de specialitate si al peliculelor, renuntand sa mai mearga la scoala de film din Spania.
Mexicul, un camp de lupta, unde aproximativ 70.000 de oameni au murit prinsi in razboaiele duse de mafia drogurilor, prezinta nuante si contradictii, dupa cum relateaza regizorul mexican. Avand cei mai bogati, dar si unii dintre cei mai saraci oameni din lume, mexicanii cred cu tarie in extraterestri, gnomi si chiromantie.Din dorinta de a-si exprima duritatea, unele persoane deseneaza pe cladirile din Mexic steaua lui David, dar si svastica, crezand ca sunt semne satanice. "Am vazut in multe locuri acest semn, in Mexic, in cartiere, uneori deseneaza si svastica nazistilor si aceasta stea a lui David. Ei nu stiu exact ce reprezinta. Cand deseneaza steaua lui David, cred ca este un simbol satanic", povesteste Escalante in... mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 19:25