Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piperea anunta concedieri la Oltchim, odata cu vizita posibililor investitori

Piperea anunta concedieri la Oltchim, odata cu vizita posibililor investitori


Administratorul judiciar de la Oltchim, Gheorghe Piperea, a anuntat miercuri ca un numar de 900 de salariati vor fi concediati in cursul saptamanii urmatoare, 600 de la Valcea si 300 de la Pitesti.

Piperea a precizat ca in aceste zile se vor intocmi listele complete cu personalul care va fi concediat, urmand sa beneficieze de salarii compensatorii.

In urma cu cateva zile Gheorghe Piperea declarase ca in ceea ce priveste disponibilizarea angajatilor societatii discutiile sunt inghetate pana la emiterea ordonantei de urgenta care reglementeaza aceasta problema.

Pe de alta parte, administratorul judiciar a spus ca cel tarziu in septembrie-octombrie Oltchim va fi privatizat, dar in prealabil se va imparti in doua societati.

Prima societate va prelua datoriile combinatului, urmand ca cea de a doua sa porneasca de la zero.

Fondul de investitii Fortissimo, interesat de activele Oltchim

Administratorul judiciar a mai anuntat ca in cursul saptamanii viitoare si alti potential investitori strategici vor veni la combinat.

Israelienii de la fondul de investitii israelian Fortissimo Capital au ajuns miercuri la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, fiind interesati de activele acestui agent economic, dupa cum au declarat reprezentatii Oltchim.

Israelienii au vizitat combinatul valcean si au intrat, alaturi de conducere, sindicat si administratorul judiciar Gheorghe Piperea, intr-o sedinta pentru a evalua datele si situatia activelor combinatului valcean.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013 si este propus pentru a fi privatizat pana in luna iunie.
In prezent combinatul functioneaza la 27% capacitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1289 ori