Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Oltchim si Rompetrol au urcat cu 15% la Bursa

Actiunile Oltchim si Rompetrol au urcat cu 15% la Bursa

Actiunile Oltchim (OLT) si Rompetrol Rafinare au urcat cu 15%, in timp ce titlurile Fondului Proprietatea au asigurat peste jumatate din lichiditatea de 51,7 milioane lei, anunta Mediafax.

Actiunile Oltchim, Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services (PTR) au urcat puternic inca de la deschidere, in cadrul mai multor tranzactii cu volume foarte mici de titluri.

"Actiunile Oltchim si Rompetrol Rafinare cu siguranta au atras atentia speculatorilor mai ales in conjuctura actuala, unde titlurile de regula lichide treneaza.


Ca orice miscare atat de volatila si evolutiile Oltchim si Rompetrol Rafinare vor mai asigura «paine» pentru speculatori, insa riscul asociat acestor titluri creste exponential pe termen scurt", a declarat pentru MEDIAFAX directorul de operatiuni al Prime Transaction, Alin Brendea.


Ultimele operatiuni cu actiunile Rompetrol Rafinare au fost realizate la 0,073 lei. Cotatia este cu 2,8% sub pretul pe care The Rompetrol Group l-a propus in oferta de preluare de anul trecut, de 0,0751 lei/actiune, si pe care grupul l-ar putea propune celorlalti actionari daca ii va fi permisa delistarea Rompetrol Rafinare.


Tranzactiile cu actiunile companiei au insumat 383.000 de lei.


Brokerii cred ca un motiv pentru cresterea actiunilor Rompetrol Rafinare poate fi regasit in incercarea unor investitori de a cumpara acum si de a-si pune banii la adapost de eventuale corectii pe perioada verii, iar in eventualitatea delistarii companiei sa aiba asigurat si un pret peste cel din prezent.


"Este singura explicatie rationala, desi nu vorbim de lucruri pe care piata le-ar fi aflat de o saptamana", a afirmat Brendea.


Titlurile Rompetrol Well Services au urcat cu 15%, la 0,388 lei, pe un rulaj de 120.000 de lei.


Evolutia actiunilor celor doua companii din grupul Rompetrol a amplificat la 1,96% ascensiunea indicelui BET-NG, care reflecta traiectoria titlurilor societatilor din sectorul energetic.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1204 ori