Cele mai performante masini in 2013: Porsche Boxster si Cayman

Sambata, 30 Martie 2013, ora 00:00
3993 citiri
Cele mai performante masini in 2013: Porsche Boxster si Cayman
Foto: Top Gear

Porsche Boxster a castigat, alaturi de modelul Cayman, titlul de "Cea mai performanta masina a anului 2013", saptamana aceasta, la New York Auto Show. Asadar, daca erai in cautarea unei masini luxoase si performante, acum stii care sunt cele mai bune alegeri pentru tine.

In timp ce Cayman a avut lansarea in noiembrie anul trecut, Porsche Boxster se afla pe piata deja de un an.

Acestea au eliminat, astfel, din competitie modele precum Ferrari F12 Berlinetta, Subaru BRZ sau Toyota 86.

In cadrul acestui eveniment, Volkswagen a castigat titlul de "Masina anului" pentru modelul subcompact Golf, iar premiul pentru design a fost adjudecat pentru Ferrari F-type, prima masina sport a producatorului auto dupa mai bine de 50 de ani. F-type a eliminat din aceasta competitie modelele Mazda6 si Aston Martin Vanquish.

World Car Awards acorda anual premii in patru categorii: Design, Masina Verde, Performanta si Masina Anului. Castigatorii sunt alesi de 66 de jurnalisti din presa auto din 23 de tari. Juratii sunt alesi de Comisia concursului in functie de experienta, credibilitate si influenta.

Iti place noul Porsche Boxster 2013?

Foto: Top Gear

Porsche a mai castigat in cadrul Premiilor World Car of the Year de doua ori: pentru modelul 911 in 2012 si pentru Cayman in 2006.

Comentand succesul companiei sale, Matthias Muller, presedinte si CEO Porsche, s-a aratat mandru de cele doua modele, care pastreaza traditia inceputa de celebrul 911.

Citeste mai multe despre noul Porsche 911 Carrera

"Porsche 911 castiga premiu dupa premiu in fiecare an. Chiar si dupa 50 de ani, conceptul sau exceleaza inca prin manevrabilitate usoara, eficienta si meotie extrema.

Atat noul Boxstter si noul Cayman au ADN-ul modelului 911, prin care ii impresioneaza atat pe jurati cat si pe clienti. Iar asta ne face foarte mandri", a declarat Matthias Muller, intr-un comunicat oficial Porsche.

Foto: Top Gear

Pentru ca, in noiembrie, Business24 ti-a vorbit despre modelul Cayman, in acest weekend iti prezentam cateva caracteristici ale modelului Boxster.

Citeste mai multe despre noua generatie Porsche Cayman

In momentul lansarii, modelul Boxster a primit din partea Top Gear o sumedenie de calificative bune, pornind de la confort, performanta, calitate si manevrabilitate.

Un minus a fost sesizat de experti in ceea ce priveste spatiul, insa "cu bagaje moi si cativa muschi, e incredibil cate poti inghesui in aceasta masina", spuneau cei de la Top Gear.

Foto: Top Gear

Boxster este o masina extrem de interesanta, a carei intretinere si asigurare te costa foarte mult, dar pentru care vei primi destul de multi bani, daca vei incerca sa o vinzi, mai spun acestia.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#cea mai performanta masina 2013, #masina anului 2013, #premiu design auto 2013 , #Top auto