Twitter a anuntat, marti, ca lanseaza la nivel global "fleeturi", mesaje care dispar dupa 24 de ore, similare cu functia stories care este populara pe Snapchat, Instagram si aplicatia de fotografii a Facebook, transmite Reuters.
Compania anuntase anterior planul pentru aceste tweeturi efemere, numite "fleets", pe care le-a testat in Brazilia, Italia, India si Coreea de Sud.
"Unii dintre voi ne spun ca le este inconfortabil sa scrie tweeturi pentru ca par atat de publice, de permanente si ca este o presiune prea mare sa le redistribuie si sa le aprecieze", au afirmat directorul pentru design Joshua Harris si directorul de produs Sam Haveson, intr-o postare pe blog.
"Pentru ca dispar dupa o zi, fleeturile ajuta oamenii sa se simta mai confortabil atunci cand impartasesc ganduri personale, opinii si sentimente", au adaugat acestia.
Fleeturile, care includ text, fotografii si filmari, vor fi disponibile in partea de sus a paginii principale a Twitter si pe profilul celui care le trimite.
Twitter si alte companii de media sociala sunt presate sa gestioneze mai bine abuzurile si dezinformarile virale de pe site-urile lor.
Purtatorul de cuvant al Twitter, Liz Kelley, a spus ca fleeturile sunt supuse acelorasi reguli ca si tweeturile.
Kelley a mai explicat ca avertismentele si etichetele aplicate de companie pe continutul care manipuleaza sau dezinformeaza ar putea fi aplicate si pe fleeturi.
Twitter a mai confirmat ca lucreaza la o functie audio, numita... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 09:04
Facebook a anuntat marti ca cele doua miliarde de utilizatori ai sai din lumea intreaga vor avea de acum inainte acces la datele colectate de site-urile si aplicatiile terte cu posibilitatea de a le sterge, informeaza AFP.
Cautarile pe internet, cumparaturile online... Toti utilizatorii primei retele de socializare mondiale vor putea de acum inainte sa consulte aceste informatii, colectate de Facebook pentru a directiona anunturile publicitare si, cu ajutorul unui buton special, le vor putea sterge.
Instrumentul, denumit ''Off-Facebook Activity'' (activitate in afara platformei Facebook), ofera retelei de socializare ''un nou nivel de transparenta si de control'', a precizat CEO-ul sau, Mark Zuckerberg, intr-un mesaj publicat pe blog.
"Incepand de astazi, instrumentul nostru Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii de Facebook din intreaga lume", a precizat acesta.
Reteaua Facebook a fost intens criticata dupa dezvaluirile aparute in ultimii ani despre modalitatea in care colecteaza si utilizeaza datele utilizatorilor.
"Lucram la aceasta problema de ceva vreme intrucat am fost nevoiti sa ne reconstruim unele dintre sisteme ca acest lucru sa devina posibil", a mai adaugat Zuckerberg.
Mark Zuckerberg a subliniat ca utilizatorii de Facebook vor fi invitati sa-si consulte datele in momentul accesarii contului in cadrul unui ''bilant de confidentialitate'' initiat de reteaua de socializare.
Acest instrument va face ca anumite practici... mai mult
Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 21:52
In cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) au fost rezolvate cele mai importante cazuri, din punct de vedere valoric, din istoria concilierii dintre consumatori si banci, in Romania.
Un credit in CHF si altul in Lei, noile recorduri valorice in urma concilierii
Un consumator din Bucuresti a obtinut stergerea unei datorii de 298.000 de lei (aproximativ 62.000 Euro) in urma negocierii cu banca, intermediata de CSALB.
In acest caz, banca a acceptat stergerea intregii datorii pe care consumatorul o mai avea de achitat. Acelasi lucru s-a intamplat si intr-un alt caz social, din Oradea, pentru care aceeasi banca a sters suma de 51.930 CHF.
Ambele cazuri depasesc precedentul record valoric inregistrat la CSALB. Acesta era de 44.600 de Euro, inregistrat in aprilie 2019, in cazul unui consumator din Sighetul Marmatiei.
In primele zile ale acestui an, aceeasi banca comerciala a luat decizii similare in cazul mai multor consumatori care aveau cazuri sociale dificile:
- Banca a inchis un credit de consum fara ipoteca pentru B.I din Bucuresti. Concilierea a rezultat prin remiterea sumei de 3.945 de Euro catre consumator. Pentru aceeasi persoana, banca a stins descoperitul de cont in valoare de 3.288 de lei;
- Intr-un alt caz, din Bucuresti, suma remisa consumatorului V. M. pentru inchiderea creditului a fost de 8.553 de lei. In plus, banca a virat in contul acestuia suma de 1.785 de lei.
"In mai putin de un an,... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 14:21
Facebook va permite utilizatorilor sa stearga textele nedorite - adresate unor destinatari nepotriviti, comentarii generatoare de regrete si chiar gafe - ce au fost expediate pe Messenger, au anuntat marti reprezentantii companiei americane.
Utilizatorii acestui serviciu online, in numar de peste 1 miliard pe plan mondial, au la dispozitie un interval de 10 minute pentru a se razgandi si pentru a sterge mesajele in cauza, potrivit AFP.
Toti participantii la o conversatie pe Messenger vor fi avertizati ca un mesaj a fost sters de autorul sau, au explicat reprezentantii Facebook intr-un comunicat care a anuntat implementarea acestei optiuni noi.
"Vi s-a intamplat deja sa trimiteti un mesaj unui alt grup (de prieteni) decat grupul pe care doreati sa il contactati, sa faceti o greseala de scriere sau pur si simplu sa doriti sa stergeti un mesaj dintr-o conversatie? Nu sunteti singurul!", se afirma in document.
Noua optiune era asteptata cu mare interes dupa o dezvaluire facuta in 2018, potrivit careia fondatorul si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, dispunea de posibilitatea de a sterge mesaje deja expediate.
Functia "Remove for Everyone" ("Sterge pentru toata lumea") se deschide atunci cand utilizatorul face un clic pe mesajul in cauza in primele 10 minute dupa expediere, pe dispozitivele mobile ce dispun de cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare iOS (Apple) si Android (Google).
Citeste si:
Facebook lanseaza o functie de petitiiZuckerberg vrea... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 15:39
Facebook Messenger trece prin numeroase actualizari de functionalitate. Chiar daca multe dintre ele nu ajung la toti utilizatorii, este imbucurator sa afli ca oficialii companiei americane vor sa-ti faca viata mai usoara.
Exista deja mai multe aplicatii de chat care iti permit sa anulezi expedierea unui mesaj text. Astfel, daca te-ai razgandit in privinta utilitatii unui mesaj sau ai facut o greseala de ortografie, poti sterge un mesaj trimis atat din fereastra ta de conversatie, cat si a destinatarului.
Afla cum o sa functioneze schimbarea pregatita de Facebook ...citeste mai departe despre "Facebook face schimbarea ceruta de multi utilizatori - ce se intampla cu mesajele" pe Ziare.com mai mult
Luni, 15 Octombrie 2018, ora 13:59
WhatsApp a introdus, la final de 2017, posibilitatea de a sterge mesajele pe care le-ai trimis deja, iar acum face o schimbare la acest capitol.
Functia de stergere a mesajelor trimise pe WhatsApp este disponibila de la finele lui octombrie 2017, iar acum compania a facut o modificare a acesteia.
Pana acum, aveai posibilitatea de a sterge mesajele timp de sapte minute dupa ce le-ai trimis.
Cei de la WABetaInfo au remarcat ca, in cea mai noua versiune de WhatsApp, creste semnificativ timpul pe care il ai la dispozitie ca sa-ti iei inapoi textele trimise la suparare, bautura sau in alte conditii nefaste.
Vezi AICI cat timp ai ca sa stergi mesajele de pe WhatsApp si cum faci asta! ...citeste mai departe despre "WhatsApp schimba modul in care poti sterge mesajele deja trimise" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Martie 2018, ora 15:57
Utilizatorii de smartphone-uri ajung la un moment dat in punctul in care nu mai au spatiu suficient pe telefon pentru poze sau clipuri. Insa exista o metoda simpla prin care poti face curatenie prin memoria smartphone-ului.
Unele aplicatii ocupa degeaba memoria, cum ar fi Messenger de pe iPhone-uri, arata Tech Insider.
Ai trimis un SMS din greseala? Iata cum poti sa-l stergi din telefonul destinatarului
Utilizatorii telefoanelor de la Apple trebuie sa stie ca mesajele, pozele si ...citeste mai departe despre "Nu mai ai spatiu pe telefon? Metoda simpla care te scapa de o bataie de cap" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 12:36
Ce faci daca trimiti un mail cu informatii confidentiale catre o adresa gresita? Poti cere in instanta stergerea sa de catre furnizorul de servicii online.
Cel putin, asta a ales sa faca banca de investitii Goldman Sachs, care a dat recent in judecata Google pentru un mesaj electronic confidential trimis din greseala catre un cont de Gmail.
Totul a inceput saptamana trecuta, cand un angajat al unei firme care asigura servicii bancii a inceput sa testeze modificarile facute in sistemele interne ale Goldman Sachs, conform ZDNet.
Acesta a trimis un mesaj care continea informatii "foarte confidentiale" catre o adresa de Gmail, in loc sa o trimita catre o adresa a bancii, "gs.com".
Dupa o incercare nereusita de a contacta titularului acelui cont de e-mail, banca de investitii a cerut unui judecator american sa decida ca Google sa identifice titularul acestui cont si sa stearga mesajul respectiv din contul acestuia.
Google a precizat ca un e-mail nu poate fi sters fara un ordin judecatoresc, insa gigantul pare dispus sa coopereze. mai mult
Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:48
Facebook a activat un sistem automat de stergere a interactiunilor false, iar in urma acestei masuri cele mai populare pagini de Facebook au pierdut zeci de mii de like-uri.
Reprezentantii Facebook au declarat ca scopul principal al acestui sistem este sa se asigure ca in spatele like-urilor se afla persoane reale, interesate de continutul specific al unei pagini, potrivit TechCrunch.
Noul sistem va permite furnizarea de informatii precise privind datele demografice, necesare brandurilor, care vor putea produce, astfel, continut relevant pentru audienta lor.
Sistemul a fost anuntat inca de la inceputul lunii septembrie.
Potrivit Facebook, numarul mediu de like-uri inlaturate de pe o pagina, de catre sistemul de integritate, este sub 1%.
Facebook estimeaza ca numarul de conturi din retea care sunt suspectate de a fi false se ridica la 8,7% din numarul total de conturi la nivel global.
Asta ar insemna ca 83 de milioane de conturi sunt false. mai mult
Joi, 27 Septembrie 2012, ora 15:20