Citigroup a anuntat ca veniturile sale nete din trimestrul trei au fost de doar 468 de milioane dolari, in comparatie cu nivelul de 3,77 miliarde de dolari atins in aceeasi perioada a anului trecut. Castigurile per actiune s-au redus si ele proportional de la 1,23 $/actiune anul trecut la 0,15 $/actiune in acest an.
Scaderea drastica a profitului Citigroup vine pe fondul unei pierderi majore, de 4,7 miliarde de dolari, din valoarea actiunilor detinute de gigantul financiar la firma de brokeraj Morgan Stanley Smith Barney, scrie Reuters.
Acest joint venture a fost creat in timpul crizei financiare din 2009 cu scopul reducerii activelor Citigroup, prin transferarea firmei de brokeraj Smith Barney catre Morgan Stanley.
Castigurile ajustate ale Citigroup au fost insa in crestere, la 1,06 $/actiune, fata de 0,84 $/actiune anul trecut.
In afara de pierderea provocata de Morgan Stanley Smith Barney, Citigroup a avut rezultate incurajatoare in trimestrul trei din 2012, castigand teren pe pietele de capital, si cunoscand o revitalizare a sectorului de creditare, conform Forbes.
Pe piata nord-americana, veniturile din serviciile bancare adresate consumatorilor au crescut cu 6%, atingand nivelul de 5,4 miliarde de dolari, in contextul unei aparente revitalizari a segmentului ipotecar.
La nivel international insa, veniturile au scazut cu 2% pana la 4,8 miliarde de dolari, pierderile fiind cauzate de fluctuatiile de schimb valutar. mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:05
Citigroup Inc. a raportat vineri un profit net de 4,28 miliarde dolari in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul castigurilor de pe urma vanzarii participatiei majoritare detinute la compania de brokeraj Smith Barney, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn. In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 2,5 miliarde dolari, potrivit unui comunicat. Excluzand castigurile de 6,7 miliarde dolari rezultate in urma vanzarii Smith Barney, Citigroup a avut pierderi operationale de aproximativ 27 centi/actiune.
Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi operationale de 33 centi/actiune.
In urma pierderilor suferite din cauza crizei financiare, Citigroup, odata cea mai mare banca americana, dupa active, a coborat pe locul trei, in urma Bank of America si JPMorgan Chase & Co.
"Citigroup isi va reduce dimensiunea. Trebuie luata in calcul abilitatea bancii de a face fata pierderilor in urmatoarele 18 luni", a declarat un analist.
Smith Barney, care acum face parte dintr-o companie cu capital mixt controlata de Morgan Stanley, a avut venituri de 10,2 miliarde dolari anul trecut, sau 19% din totalul veniturilor Citigroup.
Actiunile bancii s-au depreciat cu 95% de la recordul din decembrie 2006, chiar si dupa scumpirea cu 17% de saptamana aceasta, pe fondul optimismului privind sfarsitul recesiunii.
Titlurile Citigroup au inchis sedinta de joi de la New York la 3,03 dolari/actiune.
Saptamana aceasta, JPMorgan Chase & Co, a... mai mult
Vineri, 17 Iulie 2009, ora 16:25
Directorul executiv al Citigroup Inc., Vikram Pandit, a declarat marti ca banca are in prezent cea mai buna performanta trimestriala din 2007, ultima data cand a afisat profit, potrivit Bloomberg. "Performantele financiare au fost incurajatoare pana acum, in 2009", a scris Pandit intr-un memorandul intern obtinut de Bloomberg.
"Am inregistrat un profit in primele doua luni din 2009 si avem cea mai buna performanta trimestriala din al treilea trimestru din 2007", a mai spus el.
Banca a avut venituri de 19 miliarde dolari in ianuarie si februarie, inainte de a afisa deprecieri de active.
Citigroup s-a confruntat cu cinci trimestre de pierderi, care in total au depasit 37,5 miliarde dolari. Ultima performanta pozitiva a fost in al treilea trimestru din 2007, cand banca a afisat un profit de 2,2 miliade dolari.
Odata cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, Citigroup a asistat la ieftinirea actiunilor sale pana sub pragul simbolic de 1 dolar saptamana trecuta, pentru prima data, in conditiile in care investitorii si-au pierdut increderea ca titlurile bancii pot reveni dupa pierderile suferite.
"Sunt dezamagit de pretul actual al actiunilor noastre si de perceptiile gresite in ceea ce priveste compania noastra si pozitia financiara a acesteia", a mai scris Pandit, adaugand ca pretul actiunilor nu reflecta soliditatea capitalului bancii si nici potentialul de castiguri. mai mult
Marti, 10 Martie 2009, ora 14:19