Topul masinilor de peste 1 milion de dolari

Joi, 18 August 2011, ora 17:57
3447 citiri
Topul masinilor de peste 1 milion de dolari

Lamborghini Sesto Elemento, Bugatti Veyron sau Aston Martin One sunt masini care nu sunt accesibile oricui si nici nu ar trebui sa fie. Pretul de peste un milion de dolari al acestor masini de lux in editie limitata nu este o investitie in confortul sau utilitatea pe care o ofera, ci reprezinta pretul unei mandrii de a detine o masina frumoasa si extrem de puternica. 

Cei care cumpara astfel de masini nu le folosesc nici pentru cumparaturi la piata, nici pentru a-si lua copiii de la gradinita si nici pentru a merge cu prietenii la Mc’Drive.

Multe din ele au motoare foarte puternice si ating peste 320 de km la ora, tocmai de aceea ele sunt ideale pentru a atinge viteze uimitoare in mai putin de cinci secunde, scrie CNBC.

Lamborghini Sesto Elemento - 2,9 milioane de dolari

Unul dintre cele mai atractive caracteristici pentru cei care apreciaza obiectele de lux este exclusivitatea, iar Lamborghini va produce doar 20 de unitati Sesto elemento pentru doritori.

“Al saselea element”, traducerea numelui din limba italiana, se refera la cel de-al saselea element din tabelul periodic, carbonul.

Caroseria masinii este realizata in intregime din fibra de carbon, poate atinge 100 de km la ora in 2,5 secunde, avand esapamentul din sticla si un compus ceramic, Pyrosic, care rezista la temperaturi de peste 1.600 de grade Fahrenheit.

Bugatti Veyron 16.4 Convertible – 2 milioane de dolari


Bugatti Veyron 16.4 Convertible este una dintre cele mai scumpe masini din lume, are 1.001 cai-putere si are un motor de 8 litri cu patru turbine de supraalimentare care propulseaza masina de la zero la 96 de km  la ora in doua secunde si jumatate. Bolidul atinge o viteza maxima de peste 400 de km la ora.

Aston Martin One-77 - 2 milioane de dolari

Producatorul a creat doar 77 de unitati din acest model pe care l-a prezentat initial la Salonul de la Geneva si, desi costa 2 milioane de dolari bucata, stocul de vehicule in doua usi cu un motor de 7 litri si cu 12 cilindri dispusi in V s-a epuizat rapid.

ST1 50S Zenvo - 1.8 milioane de dolari

Compania auto daneza Zenovo este producatorul modelului ST150S.

In 2011 o editie limitata de doar trei unitati a fost produsa pentru piata din SUA: una rosie, una alba si una albastra, care valoreaza cate 1,8 milioane, aproape dublu fata de modelul initial.

Pe langa motorul cu dubla alimentare de 7 litri si cu 8 cilindri dispusi in V, masina mai dispune si de scaune cu monograma si un ceas de mana de 49.000 de dolari.

McLaren Mercedes SLR Stirling Moss - 1,7 milioane de dolari

Doar 75 de unitati au fost realizate din modelul McLaren Mercedes SLR Stirling Moss, care sunt vandute pentru 1,7 milioane de dolari.

In ciuda sumei exorbitante, masinii ii lipseste un element pe care multi oameni l-ar considera de baza: parbrizul.

Cu toate acestea, masina atinge 96 de km la ora de pe loc, in cateva secunde, avand un motor de 4,4 litri cu motor in V8 si este creata sa atinga o viteza maxima de 350 de km la ora.

Bugatti Veyron Sedan – 1,4 milioane de dolari

Bugatti a adus pe piata modelul Veyron, in 2005, duoa ce Volkswagen a cheltuit 1,7 miliarde de dolari pentru a crea acest vehicul.

Masina a fost privita cu scepticism chiar si de designerul McLaren F1, insa vanzarile au fost la acelasi nivel pentur ambele masini.

Versiunea mai recenta a Veyron, Sedan, se vinde pentru 1,4 milioane de dolari, iar compania se asteapta sa vanda intre 1.000 si 1.500 de unitati din acest model.

Maybach 62 Landaulet – 1,35 milioane de dolari

Maybach 62 Landaulet este o decapotabila prezentata pentru prima data la Salonul Auto din Dubai. Masina este creata sa fie condusa de catre un sofer si are un geam de sticla care il separa pe acesta de pasager.

Potrivit producatorului Maybach cei care platesc 1,35 de milioane de dolari pentru aceasta masina sunt cei extrem de bogati care isi doresc un vehicul iesit din comun si care adora sa fie plimbati intr-o masina decapotabila.

McLaren F1 – 1,1 milioane de dolari

In 1994, revista Autocar a catalogat masina McLaren F1 drept cea mai buna masina construita pentru drumurile publice.

Masina depaseste 320 de km la ora in 7,6 secunde si a demonstrat ca este foarte sigura in caz de accident.

Pagani Huayra – 1,1 milioane de dolari

Huayra este un vehicul cu 700 de cai-putere, care cantareste mai putin de 1,5 tone si are un demarajde pana la 96 de km la ora in mai putin de patru secunde.

Doar 20 de unitati vor fi construite si vor fi vandute pentru 1,1 milioane de dolari.

Jaguar Hybrid Supercar – 1,1 milioane de dolari

Masina Hybrid Supercar produsa de Jaguar a fost prezentata in 2010 la Paris Motor Show. Dupa un parteneriat cu echipa de curse British Formula One si cu Williams Grand Prix Engineering Limited, Jaguar a anuntat ca va construi 250 de mosini din acest model, cu un pret mediu de 1,1 milioane de dolari.

Hybrid Supercar depaseste 320 de km la ora si are emisii reduse de dioxid de carbon.

Articol de Oana Bucurenciu

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#bolid, #editie limitata, #masini, #masini de lux, #top masini , #stiri Volkswagen