Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta: Rata de absorbtie a fondurilor europene, de 30% in 2013, va fi atinsa

Ponta: Rata de absorbtie a fondurilor europene, de 30% in 2013, va fi atinsa


Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca Romania a atins un grad de 27% in absorbtia fondurilor europene si ca se asteapta ca obiectivul de 30% fixat pentru anul acesta sa fie atins.

"Suntem la 27% grad de absorbtie, suntem inca ultimii din Europa, deci avem foarte mult de recuperat. (...) Am pornit de la 7%. Suntem tara care in 2013 a avut cea mai mare crestere semnificativa, dublu fata de Italia, care e pe locul doi, sau Grecia. Obiectivul de 30% pana la sfarsitul anului va fi atins", a declarat primul-ministru, vineri, la Ministerul pentru Societatea Informationala, la semnarea mai multor contracte de finantare prin fonduri structurale in domeniul TIC, in valoare de peste 140 de milioane de euro.

Premierul i-a felicitat pe reprezentantii autoritatilor de management pentru efortul de a solutiona circa 5.000 de dosare de finantare intocmite in 2010.

"Vreau sa felicit reprezentantii autoritatilor de management, ministerul pentru faptul ca anul trecut au mostenit 5.000 de dosare din 2010 nedeschise, aruncate intr-un colt - a propos de cum s-a lucrat si de ce nu am avut absorbtie a fondurilor europene. Printr-un efort extraordinar s-a reusit ca toate aceste 5.000 de dosare sa fie evaluate, ca o parte importanta dintre ele merg spre contractare iar 400 de dosare la rambursare. E un efort urias pe care, daca am fi fost mai inteligenti ca tara, n-ar fi fost nevoie sa il facem in aceasta fuga. Puteam sa facem lucrurile intr-un ritm normal, in trei, patru sau cinci ani, nu asa pe fuga", a afirmat Victor Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1434 ori