Cele mai tari propuneri pentru o vacanta in august

Miercuri, 03 August 2011, ora 16:05
3328 citiri
Cele mai tari propuneri pentru o vacanta in august

August, ultima luna de vara din an, ramane una dintre cele mai bune perioade pentru planificarea concediului. Destinatiile de vacanta recomandate de lonelyplanet.com sunt Kenia, Islanda si Africa de Sud, locuri exotice, care iti vor oferi, in portii egale, adrenalina, obiective turistice si peisaje de neuitat.

Kenya, un paradis salbatic

Kenya se afla pe primul loc in topul recomadarilor pe care ti le propune publicatia amintita. Migratia anuala a animalelor salbatice prin campia Serengeti ramane unul dintre cele mai fascinante spectacole ale planetei. Ai o sansa unica sa urmaresti migratia de zebre sau pe cea a antilopelor.

In plus, Kenya ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului liber, indiferent de preferintele tale, ca turist. Te poti plimba prin padurile tropicale Kakamega, poti face bai de soare pe plajele de la litoralul Oceanului Indian sau te poti bucura de diversitatea de exemplare ale florei si faunei oferite de Parcul National Muntele Kenya.

Nu trebuie sa ratezi ocazia si sa faci un safari, principala atractie turistica pe care mizeaza statul african.

O minivacanta de trei nopti, in Masai Mara, la un hotel de patru stele, costa 596 de euro, conform datelor infoturism.ro.

Islanda, Tara Focului si a Ghetii

Islanda isi ascunde comorile turistice sub un val incetosat, timp de sase luni pe an, cand tara este cufundata in noaptea polara. Cu toate acestea, pe timpul verii, tara nordica infloreste, potrivit Lonelyplanet.com.

Temperaturile ating cote maxime, cel putin pentru nivelul tarilor scandinave, drumurile sunt redeschise si bogatia de atractii turistice isi asteapta vizitatorii.

Poti face o excursie pana la izvoarele termale, pana la muntii Landmannalaugar sau te poti indrepta catre Insulele Vestmannaeyjar. Nu trebuie sa ratezi Blue Lagoon, o piscina renumita si un centru SPA. Complexul se afla in mijlocul unui camp de lava, in apropierea orasului Reykjavik.

De asemenea, ai putea vedea si Dettifoss, cea mai mare cascada din Europa.

Un sejur de patru nopti in Islanda are un pret ce incepe de la 300 de euro, de persoana, si poate ajunge pana la 1000 de euro, pentru pachetele turistice care includ cazarea la hoteluri de cinci stele si mai multe excursii optionale.

Namaqualand, din Africa de Sud, un paradis floral

In intervalul iulie-septembrie, regiunea Namaqualand se transforma radical si devine, dintr-o zona arida si neprimitoare, un adevarat paradis floral. August este apogeul perioadei si luna in care te poti bucura de o priveliste cu adevarat de neuitat. Mii de flori impodobesc Namaqualand.

Continentul negru are nenumarate atractii si obiective turistice. Poti face o plimbare prin Parcul National Krueger, intins pe o suprafata de 2 milioane de hectare si gazda unei imense diversitati a vietii salbatice. Ai putea merge in Mabula, la circa doua ore distanta de Johannesburg, unde poti vedea elefanti, lei, rinoceri sau hipopotami.

Pentru peisaje de vis, trebuie sa mergi in Rezervatia Naturala a Canionului Raului Blyde, supranumita Panorama Route, datorita locurilor deosebit de pitoresti pe care le poti vedea, multumita masivului Drakensberg. Acesta „taie” raul Blyde si formeaza panorame ca Wonder View (Privelistea Minunata), God’s Window (Fereastra lui Dumnezeu) sau Three Sisters (Trei Surori).

Preturile pentru o vacanta de o saptamana in Africa de Sud incep de la 1335 de euro, pentru o persoana, la un hotel de trei stele.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#vacanta, #destinatie vacanta, #turisti , #Atractii turistice