Stolojan: banii publici sunt prost gestionati!

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 15:21
1729 citiri
Stolojan: banii publici sunt prost gestionati!

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la un post de radio, ca in Romania banii publici sunt prost gestionati, si ca guvernul are foarte mult de economisit. In plus, Stolojan nu exclude posibilitatea ca bugetarii si pensionarii sa primeasca mai putini bani, in contextul in care Guvernul vrea sa economiseasca foarte mult pentru a putea respecta tinta de deficit convenita cu FMI.

Intrebat daca fara banii de la FMI se pot plati salariile si pensiile, Stolojan a raspuns ca ramane ca actualul Guvern sa judece si sa ia masuri drastice de reducere a cheltuielilor care nu se refera la pensii si salarii sau sa reduca din cheltuielile cu pensiile si salariile. Intrebat daca e posibil ca bugetarii si pensionarii sa primeasca salarii si pensii diminuate, Stolojan a raspuns: "E posibil si acest lucru pentru o perioada relativ scurta de timp pana cand Romania isi reintra in ritmul normal. El a precizat ca solutia nu a fost discutata la PDL, cu Gheorghe Pogea, dar este insa posibila.

In ceea ce priveste acordarea celei de-a treia transe din imprumutul extern, liderul PDL a spus ca FMI va cere garantii suplimentare.

"Romania, in situatia actuala, nu mai prezinta garantii (pentru FMI, n.r.) ca-si poate indeplini celelalte obligatii prevazute in acordul de imprumut, pana la sfarsitul anului", a spus Stolojan. El a explicat ca problema FMI este legata de capacitatea Romaniei de a-si indeplini de acum incolo obligatiile.

Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noi clarificări în calculul pensiilor după noua lege. În ce condiții un pensionar ar putea primi un punctaj suplimentar
Noua lege a pensiilor are menirea de a ”elimina inechitățile din sistem”, așa cum promit autoritățile. Potrivit ministrei Muncii, Simona Bucura-Oprescu, printre principalele modificări...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#bani, #buget, #bugetari, #pensii, #pensionari, #salarii, #stolojan , #stiri Theodor Stolojan