Autoritatile, pe urma banilor din paradisurile fiscale

Joi, 26 Iulie 2012, ora 16:15
2737 citiri
Autoritatile, pe urma banilor din paradisurile fiscale

O campanie la nivel mondial privind impozitarea a trilioane de dolari ascunsi in paradisuri fiscale offshore a inregistrat un progres semnificativ, a spus Pascal Saint-Amans, director al unei unitati afiliate la Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD).

Acesta a respins sugestiile potrivit carora superbogatii influenteaza activitatea autoritatilor din vestul Europei. Oficialul se indoieste si de estimarile conform carora paradisurile fiscale adapostesc bogatii a caror valoarea o depaseste de cateva sute de ori pe cea a averii lui Bill Gates, potrivit Reuters.

Liderii grupului G20 si cei ai tarilor dezvoltate au lansat aceasta campanie in urma cu trei ani, cu scopul de a redistribui miliarde de dolari intr-o perioada in care foarte multe guverne incercau sa isi reduca deficitele bugetare.

Reprezentantii acestei campanii au estimat saptamana trecuta ca active cuprinse intre 21 trilioane de dolari si 32 trilioane de dolari se gasesc in paradisurile fiscale offshore, ceea ce reprezinta o suma de pana la 280 miliarde de dolari din impozitele pe venit care nu au fost platite.

Cati bani ascund bogatii lumii in paradisurile fiscale

Firma de consultanta Scorpio Partnership estimeaza ca sumele din paradisurile fiscale se situeaza in jurul valorii de 8 - 9 trilioane de dolari.

OECD anunta ca 89 de tari au implementat reglementarile internationale privind taxele, fiind semnate peste 800 de acorduri pentru efectuarea schimburilor de informatii intre autoritatile diverselor tari.

Paradisuri fiscale: Ce tari "ascund" averile companiilor off-shore

#bani paradisuri fiscale, #campanie descoperire paradisuri fiscale, #paradisuri fiscale , #Impozit profit