"Romania nu are bani pentru granturi si subventii"

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 00:01
1431 citiri
"Romania nu are bani pentru granturi si subventii"

Romania nu dispune de resurse financiare suficiente pentru acordarea de granturi si pentru subventii, a declarat marti ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a raspuns astfel unei plangeri venite din partea senatorilor PDL.

"Nu mi-a reprosat nimeni nimic (referitor la declaratiile legate de impozitarea pensiilor, n.r.), insa domnul senator (...) mi-a reprosat ca nu avem o sustinere suficienta pentru agentii economici in timp de criza. Nu puteam da granturi si nu putem sa dam subventii pentru ca nu avem resurse financiare", a afirmat ministrul Finantelor, la iesirea de la discutiile cu grupul parlamentar PDL din Senat.

Pe de alta parte, Vladescu a anuntat ca MFP analizeaza posibilitatea reducerii taxelor parafiscale, urmand sa fie diminuate "toate taxele fiscale care pot fi reduse".

Premierul Emil Boc i-a cerut marti ministrului Finantelor sa continue reducerea numarului de taxe si tarife parafiscale, proces demarat de fostul ministru PDL al Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Va rog sa analizati reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale. (...) Acest mecanism de simplificare sa continue si, in luna martie, sa aveti o analiza", a declarat Boc la inceputul sedintei de marti a Executivului.

Guvernul a aprobat anul trecut taierea, prin comasare sau anulare, a aproape 200 din cele circa 500 de taxe si tarife parafiscale identificate de Ministerul Finantelor. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#romania, #granturi, #bani, #subventii , #stiri Sebastian Vladescu