Interviurile Business24.ro

Emil Boc propune o 'masura de reciprocitate' in cazul vanzarii terenurilor catre straini

Emil Boc propune o 'masura de reciprocitate' in cazul vanzarii terenurilor catre straini
Emil Boc / stiri Emil Boc

Primarul clujean Emil Boc a cerut USL, miercuri, intr-o conferinta de presa, convocarea urgenta a Parlamentului in sesiune extraordinara, pentru a opri vanzarea terenurilor catre straini si adoptarea unei masuri de reciprocitate in acest caz, asa cum au facut si alte state din Uniunea Europeana. 'Nu pot sa inteleg atata comoditate la USL acum, cand e vorba de un interes ...

Despre Emil Boc

Emil Boc este un politician roman, fost primar al Clujului si actual premier al Romaniei.

Nascut pe 6 septembrie 1966, in Rachitele, judetul Cluj, Boc este casatorit, din iulie 1994, cu Oana Boc si are doua fete, Cezara si Patricia.

In 2004, Boc a fost cel care l-a inlaturat pe Gheorghe Funar de la Primaria Clujului, dupa ce acesta a detinut mandatul timp de 12 ani. La scrutinul din 2008, Emil Boc a fost reales din primul tur cu 76,2% din voturi.

Pe 25 iunie 2005, la Conventia Nationala Extraordinara a Partidului Democrat si conform indicatiei lui Traian Basescu, Emil Boc a fost ales presedintele acestui partid, devenit ulterior PD-L prin fuziuna cu PLD. Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009, Emil Boc a fost premierul Romaniei, guvernul sau fiind demis prin adoptarea unei motiuni de cenzura de catre Parlament. In decembrie 2009, presedintele reales Traian Basescu l-a insarcinat tot pe Emil Boc sa alcatuiasca un alt guvern, iar acesta a trecut de Parlament.

Citeste despre


demisie