Renault vrea sa construiasca o uzina in China si alta in Venezuela

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 08:40
1461 citiri
Renault vrea sa construiasca o uzina in China si alta in Venezuela

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, vrea sa construiasca o uzina cu o capacitate de 200.000 de vehicule pe an la Wuhan, centrul Chinei, si analizeaza de asemenea posibilitatea de a construi o alta uzina in Venezuela, in ideea de a-si creste capacitatile de productie din afara Europei, transmite AFP.

'Zona Wuhan a fost acceptata si confirmata de Renault, Dongfeng si municipalitatea din Wuhan', a declarat marti pentru AFP o sursa care lucreaza in zona de dezvoltare unde doreste sa se instaleze constructorul francez. Potrivit aceleiasi surse, un studiu de mediu se deruleaza in prezent, iar dupa finalizarea sa un dosar va putea fi supus aprobarii guvernului chinez.

Conform informatiilor publicate luni in cotidianul economic chinez Caijing Ribao (China Business News), Renault intentioneaza sa formeze o societate mixta cu Dongfeng Motor Group Co, al doilea mare producator auto din China. Proiectul s-ar afla deja pe masa Comisiei nationale de dezvoltare si reforma (NDRC), principalul organism de planificare economica din China.

Toate companiile auto straine care produc vehicule in China trebuie sa opereze printr-o societate mixta cu o firma locala. Renault este unul din putinii mari producatori auto occidentali care in acest moment nu produce autovehicule in China, tara care in 2009 a devenit cea mai mare piata auto din lume.

Separat, Renault a anuntat ca a semnat o scrisoare de intentie cu Ministerul Industriei din Venezuela pentru instalarea unei uzine de asamblare in aceasta tara. 'Semnarea acestui acord va permite derularea unui studiu de fezabilitate privind productia locala de vehicule', a informat Renault intr-un comunicat publicat luni seara.

Renault are deja trei uzine in America Latina (in Argentina, Brazilia si Columbia) pe langa cele sase uzine din Franta.

Compania Dacia de la Mioveni a fost preluata de Renault in anul 1999. Renault a lansat, pana in prezent, sapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway si Dacia Duster.

Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat recent noua serie de telefoane mid-range Reno12 în China, acestea fiind echipate cu procesoare și sisteme de camere noi. Telefoanele se remarcă printr-un design subțire, cu...
Factorul din umbră care determină prețurile mari la energia electrică. Cum arată situația în România
Factorul din umbră care determină prețurile mari la energia electrică. Cum arată situația în România
Inteligența artificială este constant pe buzele afaceriștilor, dar a intrat și în discursul guvernanților. Ministerul Finanțelor a anunțat recent că România "va avea un institut de...
#Renault fabrica China, #Renault fabrica Venezuela , #Investitii