Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Estimari consum gaze: Vom consuma mai putine gaze de import, toamna asta

Estimari consum gaze: Vom consuma mai putine gaze de import, toamna asta


Populatia si termocentralele care livreaza agent termic consumatorilor casnici vor utiliza gaze de import in proportie de 5% in luna octombrie 2013 si gaze de productie interna in proportie de 95%, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

In acelasi timp, consumatorii noncasnici (industriali) vor utiliza gaze de import in proportie de 16,8% in cosul de consum, in timp ce resursele autohtone vor reprezenta 83,2%.

In perioada iulie-septembrie, pretul gazelor de import a fost de 405 dolari pe mia de metri cubi. Pretul gazelor de productie interna a fost 154 de dolari pe mia de metri cubi (48,5 lei pe MWh) pentru consumatorii casnici si 201 dolari pe mia de metri cubi (63,4 lei pe MWh) pentru consumatorii industriali.

Consumul de gaze estimat pentru luna octombrie este de 9,5 milioane de MWh, in scadere cu 6,8% fata de consumul de gaze din aceeasi luna a anului trecut.

Potrivit Institutului National de Statistica, Romania a importat cu 45,6% mai putine gaze in primul semestru al anului, fata de perioada similara din 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1388 ori
Citeste mai multe despreconsum gaze iarna estimari consum gaze