Patronatele solicita amanarea platii anticipate a impozitului pe profit

Vineri, 26 Martie 2010, ora 11:55
1224 citiri
Patronatele solicita amanarea platii anticipate a impozitului pe profit

Consiliul National pentru IMM contesta noul termen anuntat de Guvern pentru intrarea in vigoare a platii anticipante a impozitului pe profit, din 2012, si propun amanarea aplicarii acestei masuri pentru microfirme pana in 2020, deoarece acestea au nevoie de mai multi ani pentru revenirea din criza.

"Propunem o abordare diferentiata pentru microintreprinderi, pentru care ar trebui ca plata anuala anticipata a impozitului de profit sa fie amanata pana in anul 2020.

Microintreprinderile nu se vor redresa in urmatorii ani pentru a putea sa inceapa sa plateasca anticipat impozit pe profit", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ana Bontea director in cadrul Consiliului National pentru IMM.

Reprezentantii micilor intreprinzatori considera nepotrivita introducerea acestei masuri din 2012, in conditiile in care accesul la finantare se mentine limitat, iar firmele au nevoie de lichiditati, scrie Mediafax.

"Amanarea introducerii masurii va da posibilitatea mai multor firme de a-si reveni dupa perioada de criza si va ajuta la revigorarea sectorului IMM-urilor", a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului.

Guvernul a decis, miercuri, ca intrarea in vigoare a platii anticipate a impozitului pe profit sa fie amanata pana in anul 2012, desi Ministerul Finantelor elaborase un proiect de ordonanta de urgenta in care propunea amanarea platii pentru 2015.

Potrivit legii, incepand de la 1 ianuarie 2010, toate companiile ar trebui sa plateasca anticipat impozitul pe profit in fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului obtinut in anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie si divizat la patru.

Referitor la comparatia impozitului pe profit cu impozitul minim, in cazul in care impozitul pe profit al unui contribuabil este mai mic decat suma impozitului minim anual, stabilit in functie de veniturile totale inregistrate in anul precedent, firma este obligata la plata impozitului minim.

Premierul Emil Boc a declarat, la inceputul lunii martie, ca plata anticipata a impozitului pe profit va fi amanata si nu va intra in vigoare in acest an.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#imm, #patronate, #impozit, #profit , #stiri Ovidiu Nicolescu