Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asirom vrea dublarea profitului si pe cresterea afacerilor cu 21%

Asirom vrea dublarea profitului si pe cresterea afacerilor cu 21%

Asirom Vienna Insurance Group (VIG) estimeaza pentru acest an venituri din prime brute subscrise de 645 milioane lei, in crestere cu 21,5% fata de anul trecut, si o dublare a profitului brut, la 39,3 milioane lei, a declarat vicepresedintele directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, potrivit NewsIn.

In 2010, Asirom a inregistrat venituri din prime brute subscrise de 530,85 milioane lei, in scadere cu 17,8% fata de 2009 si un profit brut de 19,46 milioane lei.

"Estimam ca piata de asigurari va avea o usoara revenire in acest an si, in acest context, ne propunem o crestere a subscrierilor din asigurari generale si de viata cu 21,5%", a mentionat Diaconescu.


Aceasta a mai spus ca Asirom a trecut in 2010 printr-un amplu proces de restructurare, iar rezultatele s-au vazut in anul anterior si ar urma sa fie vizibile si in anii urmatori.


"In 2010, Asirom a trecut printr-un profund proces de restructurare care a vizat si transformarea retelei teritoriale in retea de distributie si vanzare. De asemenea, 2010 a adus o rescriere a tuturor proceselor operationale. Toate aceste restructurari ne vor ajuta sa recuperam din cota de piata pierduta in anii precedenti", a mentionat vicepresedintele directoratului Asirom.


Mariana Diaconescu a mai spus ca Asirom va acorda dividende actionarilor din profitul care va fi obtinut in urmatorii ani, insa dupa recuperarea pierderilor din anii precedenti, care se ridica la 153 milioane lei.


In 2010, Asirom a inregistrat un profit net de 18,49 milioane lei. Din totalul veniturilor din prime brute subscrise in 2010, de 530,85 milioane lei, segmentul de asigurari generale a contribuit cu 445,8 milioane lei, iar segmentul de asigurari de viata cu 85 milioane lei.


Asirom este membra a Vienna Insurance Group din 2007. Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life, Asirom si Axa Life.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori
Citeste mai multe despreasirom rezultate asirom