Peste 10.000 de institutii publice inregistrate in Sistemul Electronic National

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 10:54
1281 citiri
Peste 10.000 de institutii publice inregistrate in Sistemul Electronic National

Sistemul Electronic National (SEN) numara, la 13 octmbrie 2009, 10.350 de institutii publice, fata de numai 800 cate erau inscrise in luna februarie a acestui an, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, relateaza NewsIn.

 

"Este o crestere semnificativa, doar in intervalul august - octombrie s-au inscris 4.491 de institutii.

Acest ritm de inregistrare in sistem ne da dreptul sa estimam ca in primele luni ale anului 2010 toate institutiile publice din Romania se vor regasi in SEN, realizand astfel primul centralizator national al tuturor institutiilor publice", a declarat ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu.

Din totalul de 10.350 de institutii publice inscrise in prezent, judetul Suceava ocupa primul loc, cu un numar de 789 de institutii inregistrate, urmat de judetul Bihor, cu 507 de institutii, si judetul Dolj, cu 482 de institutii.

Prin Hotararea nr. 862 din 22 iulie 2009 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic National s-a modificat Anexa nr. 1 din H.G. 1085/2003, anexa ce cuprinde lista institutiilor publice care au obligativitatea de a se inregistra in SEN, de a pune la dispozitie datele de contact, precum si formularele administrative pe care le utilizeaza in relatia cu cetatenii.

Astfel, toate institutiile si autoritatile administratiei publice din Romania au obligativitatea legala de a utiliza proceduri electronice pentru furnizarea serviciilor si informatiilor publice prin SEN.

Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale dezvolta si opereaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), fiind responsabila de asigurarea suportului tehnic destinat aplicarii prin mijloace electronice a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica in conditii de transparenta, egalitate de tratament si concurenta reala impuse prin cadrul legislativ national.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#institutii, # publice, # sistem, # electronic, # national , #Publicitate