Si bogatii gresesc: Care sunt regretele marilor CEO

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 14:55
2192 citiri
Si bogatii gresesc: Care sunt regretele marilor CEO

Cand ai o pozitie de conducere, iti asumi riscuri peste riscuri si te rogi sa ai dreptate. Sunt si situatii cand gresesti, iar acest lucru nu e deloc iesit din comun.

Chiar si cei mai de succes oameni de pe Planeta au trecut prin situatii in care deciziile luate au fost gresite, insa au avut destul curaj incat sa recunoasca acest lucru. Iata cativa dintre directorii de top din lume si greselile facute de acestia, conform Business Insider.

Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway

"Am inceput procesul de achizitie al Fannie Mae (n.r. companie care administreaza ipoteci) cam in 1988. Dintr-un motiv sau altul am oprit procesul. As fi facut 1 miliard si jumatate din aceasta afacere.

Cred ca am castigat cam 5 milioane de dolari in schimb. Acestea sunt greselile pe care nu le vezi si tocmai acestea te costa mai mult", declara miliardarul.

Richard Branson, fondator si presedinte al Virgin Group

"E dificil pentru mine sa ma gandesc la greseli; nu ca nu as face multe, dar pentru ca am fost crescut sa vad partile bune ale vietii...

In ceea ce priveste afacerea din care am pierdut cei mai multi bani, probabil ca e Virgin Cola. Totusi, e inca numarul 1 in Bangladesh", glumeste magnatul.

Bill Gates, presedinte Microsoft

Cu multi ani in urma, acesta se afla intr-una din saptamaniile sale in care se retragea pentru a gandi, cand si-a dat seama ca oportunitatile oferite de Internet treceau pe langa el.

In ziua urmatoare a trimis un memo in intreaga companie in care cerea ca toate proiectele si produsele Microsoft sa fie incorporate la Internet, noul fenomen al vremii respective.

Larry Fink, CEO si presedinte al BlackRock (multinationala pe domeniul managementului de investitii)

"Cand mi-am parasit primul job, nu stiam ce vreau sa fac. Era clar pentru mine ca oamenii care cumpara securities (titluri de valoare) nu inteleg riscurile cu care vin acestea... asa ca am venit cu ideea sa pornesc o companie care sa se ocupe de managementul investitiilor cu grad mare de risc."

El povesteste insa ca nu a avut incredere in ideea sa, asa ca a mers la Blackstone, la doi directori. In trei zile, toti termenii parteneriatului erau pusi pe hartie. Acesta a primit o linie de creditare de 5 milioane de dolari pentru a-si porni compania in schimbul a 40% din actiuni.

Jamie Dimon, presedinte si CEO al JPMorgan Chase

"Cea mai mare greseala, probabil din intreaga mea cariera, a fost sa nu inchid mai devreme portile afacerii noastre care se ocupa de credite ipotecare", a declarat acesta.

Raul Vazquez, vicepresedinte pe e-commerce, Walmart

"Cand eram inginer la Baxter (n.r. companie americana, producator de dispozitive medicale si alte produse in aceasta industrie), am dezvoltat un capac nou pentru sticlele de iod care ar fi economisit sute de mii de dolari. Am facut o gramada de analize si eram sigur ca acestea vor functiona perfect, asa ca am hotarat sa fac intreaga schimbare dintr-un foc.

Apoi, am inceput sa primesc feedback, oameni care imi spuneau ca acestea nu sunt etans. A fost foarte stresant. Am invatat atunci ca e mai bine sa ai rabdare, sa faci lucrurile in ordine."

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#oameni afaceri regrete, #regrete manageri, #greseli oameni afaceri, #erori CEO , #Lideri