Bursa japoneza, la fel de ieftina ca piata din Romania

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 15:05
1237 citiri
Bursa japoneza, la fel de ieftina ca piata din Romania

In urma cutremurului din Japonia, bursa locala a devenit aproape la fel de ieftina ca pietele din Romania sau Argentina, conform Mediafax. 

 

Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, noteaza Reuters, dar numai daca Japonia poate depasi impasul politic care blocheaza masurile necesare pentru a face fata dezastrului din sectorul nuclear si supraindatorarii publice.

Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenit ieftine dupa ce piata s-a prabusit in ultimele luni, si au demonstrat ca pot rezista in pofida problemelor de aprovizionare si capacitatii de productie, care este acum repusa in functiune intr-un ritm mai rapid decat cele mai optimiste asteptari.

 

Datele Thomson Reuters StarMine arata ca Japonia se tranzactioneaza la cel mai mare discount din randul statelor cu burse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilor viitoare, comparativ cu 10,5 ori in Asia si 12,7 ori in Statele Unite. 

Asta inseamna ca bursa din Japonia se tranzactioneaza la aproximativ acelasi nivel cu Argentina si Romania, potrivit Starmine.

Cutremurul urmat de un val tsunami si criza nucleara de la centrala de la Fukushima au impins Japonia in recesiune, cu o scadere a economiei de 0,9% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut.

#bursa, #bursa bucuresti, #cutremur, #cutremur japonia, #fukushima , #Japonia

Curs valutar

1 EUR = 4.9716 RON

0.0007

1 USD = 4.5645 RON

-0.0025
  1. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  2. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  3. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  4. Vești proaste: Cresc taxele! La cât va ajunge impozitul pe venit dacă se păstrează cota unică în 2025
  5. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  6. Banii trimiși în țară de românii din diaspora, nivel record. Cu ce sumă au "peticit" deficitul de cont curent al României
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"