Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat de mult au scazut chiriile in Capitala?

Cat de mult au scazut chiriile in Capitala?

Dupa ce chiriile atinsesera un apogeu in urma cu un an, in ultima vreme presiunile chiriasilor asupra proprietarilor, dar nu numai, au determinat o scadere a "scorurilor" in Capitala.

In general, cele mai mari reduceri ale nivelelelor chiriilor au fost nevoiti sa le faca proprietarii apartamentelor de lux, ajungandu-se la diferente chiar si de cateva sute de euro, in favoarea chiriasilor, care platesc inca mii de euro lunar.

In schimb, la apartamentele vechi, reducerile, chiar daca sunt mai mici, sunt oricum binevenite pentru chiriasi. De exemplu, daca in urma cu un an o garsoniera in Militari se inchiria, in medie, cu 350 euro, in prezent proprietarii au fost nevoiti sa scada chiria la 260 euro, pentru ca actualii chiriasi amenintau ca pleaca.

Asa ca, pentru a evita alte cheltuieli ocazionate de schimbarea chiriasilor - zugravit, vopsit, curatenie generala, eventuale reparatii etc - proprietarii au preferat sa isi mai reduca din pretentiile financiare.

Un alt exemplu - daca anul trecut un apartament nemobilat de doua camere in Pipera, cu o suprafata de 57 mp, se inchiria cu cel putin 1.200 euro, acum proprietarul cere 800 euro pe luna.

Daca insa suprafata este mai mare, cresc si exigentele, astfel ca un apartament de 92 mp si cu terasa de 47 mp, in aceeasi zona, se inchiriaza cu 1.200 euro, suma incluzand si posibilitatea parcarii automobilului intr-un garaj.

In schimb, pe Stefan cel Mare, proprietarul unui apartament de trei camere, cu 159 mp, nemobilat, solicita o chirie de 2.000 euro pe luna, insa se pare ca de cateva luni nu gaseste musterii, dupa cum ne-a asigurat reprezentantul unei agentii imobiliare.

Cu cat zona este mai aproape de centru, cu atat si pretentiile proprietarilor cresc. Astfel, un apartament spatios de trei camere, cu o suprafata de 168 mp, mobilat complet, cu loc de parcare, s-a inchiriat recent cu o suma de 2.800 euro pe luna.

Iar o vila cu cinci camere din Pipera, cu o suprafata utila de 250 mp, la care se adauga si 770 mp de gradina si un garaj, are un nivel al chiriei de 4.000 euro pe luna, insa se adreseaza unui alt segment de clienti.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2846 ori
Citeste mai multe desprechirie bucuresti imobiliar pret