Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Remus Borza paraseste Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Remus Borza paraseste Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica


Avocatul Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, nu va mai candida pentru un nou mandat in aceasta structura de conducere a producatorului de electricitate, dupa ce ii va expira mandatul, in doua-trei saptamani.

"Mandatul imi expira in doua-trei saptamani, dar nu voi mai candida. Mi-a ajuns", a declarat Borza joi la un seminar pe teme energetice.

El a fost ales presedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica in luna iulie.

Consiliul de Supraveghere al Hidrolectrica supervizeaza activitatea companiei, numeste Directoratul si aproba bugetul de venituri si cheltuieli al producatorului de energie.

In prima jumatate a lunii octombrie, Departamentul pentru Energie, actionarul majoritar al Hidroelectrica, a anuntat ca asteapta pana luni, 11 noiembrie, candidaturi pentru Consiliul de Supraveghere, dupa ce in luna august a reconfirmat componenta structurii de conducere a producatorului de electricitate.

Departamentul pentru Energie va fi asistat in procesul de selectie de Boyden Global Executive Search, firma cu 70 de birouri in peste 40 de tari.

Borza detine firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa. Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Hidroelectrica a incheiat primul semestru cu un profit de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), de la pierderi de 202 milioane lei in perioada corespunzatoare a anului trecut, castigul fiind mai mare cu 47 milioane de lei fata de nivelul bugetat pentru intregul an.

In primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), in crestere cu 33,4%, de la nivelul de 1,26 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni din 2012.

Statul detine 80% din actiunile Hidrolectrica, iar Fondul Proprietatea un pachet reprezentand 20% din titluri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1871 ori