Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Remus Vulpescu: Profitul Hidroelectrica, doar o "cosmetizare contabila"

Remus Vulpescu: Profitul Hidroelectrica, doar o "cosmetizare contabila"


Remus Vulpescu, administratorul special desemnat de actionarii Hidroelectrica sa realizeze planul de reorganizare a companiei intrate in insolventa, sustine ca profitul acestei companii este, de fapt, o "cosmetizare contabila" si ca administratorul judiciar, Euro Insol, nu vrea sa recunoasca public acest lucru.

"In Hidroelectrica nu numai intrarile erau diminuate artificial, dar se si cheltuiau bani in mod judicios. Hidroelectrica, in acest al doilea an de seceta, nu ar fi fost in insolventa, nu ar fi putut sa reziste economic si ar fi intrat direct in faliment.

Este un adevar pe care administratorul nu vrea sa il faca public. In realitate, Hidroelectrica in 2011 a avut pierdere, in primele sapte luni din 2012 a fost pe pierdere si numai printr-o cosmetizare contabila aparea pe profit", a declarat Vulpescu, la Digi24.

Hidroelectrica ar putea avea profit de 100 milioane euro in 2013

Administratorul special al producatorului national de energie mai spune ca Hidroelectrica ar fi trebuit sa se supraindatoreze si sa imprumute alti bani in permanenta, ca sa finanteze pierderile. Acum insa, "suntem pe o traiectorie de redresare si Hidroelectrica va iesi din procedura de insolventa, procedura care s-ar putea incheia in urmatoarele luni".

Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"

Totul depinde de creditori de instantele judecatoresti si de viteza cu care vor fi implementate masurile, adauga Vulpescu.

Hidroelectrica putea sa se restructureze pe partea administrativa, crede Vulpescu. "Trebuie implementat un manager profesionist", subliniaza acesta.

Hidroelectrica ramane in insolventa: Curtea de Apel a respins recursul "baietilor destepti"

"Baietii destepti" au pierdut

In ceea ce priveste decizia instantei, care a respins recursul formulat de "baietii destepti", pentru scoaterea Hidrolectrica din insolventa, Vulpescu sustine ca este singura decizie legala care putea fi pronuntata.

"Este decizia cea mai buna din punct de vedere economic. Este o decizie pe care noi o asteptam si la care ne asteptam. (...) Miza este una pur legala. Din punct de vedere al efectelor economice, este deja cunoscut de toata lumea ca sunt numai efecte benefice", precizeaza Vulpescu.

Administratorul special al companiei de stat mentioneaza ca, acum "contractele pagubitoare care atentau la siguranta Hidrolelectrica au fost incetate, vor fi renegociate, iar Hidroelectrica obtine un pret corect pentru energia pe care o distribuie. Urmeaza reducerea cheltuielilor care nu erau necesare", subliniaza Vulpescu.

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind impotriva declansarii procedurii de insolventa la Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1862 ori