Lenovo anunta un profit in crestere cu 30%, compania fiind afectata totusi de criza

Joi, 16 August 2012, ora 11:13
1494 citiri
Lenovo anunta un profit in crestere cu 30%, compania fiind afectata totusi de criza

Grupul Lenovo a anuntat, joi, o crestere a profitului trimestrial cu 30 de procente pe baza unor vanzari puternice in pietele emergente. Avansul inregistrat este insa mai mic decat in trimestrele trecute, din cauza crizei financiare, care afecteaza numeroase tari.

Cel de-al doilea producator de calculatoare la nivel mondial a castigat 144 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului, dupa ce a inregistrat vanzari de opt miliarde de dolari in intreaga lume. Rata de crestere a profitului s-a injumatatit fata de perioada trimestriala anterioara, cand aceasta crescuse cu 59%, scrie Washington Post.

Livrarile de computere in regiunea Asia-Pacific si America Latina au crescut cu 59,2%, in timp ce in Europa, Orientul Mijlociu si Africa au crescut cu 62,3%.

"In ciuda nesigurantelor privind conditiile globale economice care au afectat piata computerelor pe termen scurt, dorim in continuare sa inregistram rezultate din ce in ce mai bune", a spus directorul financiar al Lenovo, Wong Waiming. "Investitiile noastre strategice in Internetul mobil au inceput sa contribuie la cresterea vanzarilor si au imbunatatit profitabilitatea", a spus acesta.

Lenovo, care are sediul in Beijing si in Carolina de Nord, a investit in internetul wireless in 2010 si a lansat smartphone-uri si tablete pentru a putea concura cu Apple, Samsung si HTC. Lenovo a lansat notebook-ul ThinkPad recent, despre care spune ca se adreseaza utilizatorilor care doresc confortul unei tablete, dar cu un timp de raspuns mai bun, o greutate mai redusa si o baterie cu o viata mai lunga.

Compania a intrecut Dell anul trecut, ocupand locul al doilea in clasamentul mondial al producatorilor de PC si se apropie cu viteza de Hewlett-Packard, care a pierdut din cota de piata.

Lenovo: Noul ThinkPad va functiona cu Windows 8

Lenovo si EMC isi unesc fortele pentru cucerirea pietei de servere

CEO-ul Lenovo a impartit cele 3 milioane de dolari primite bonus, angajatilor

Lenovo lanseaza in Romania noua generatie de ultrabookuri

#profit Lenovo, #vanzari Lenovo 2012, #profit trimestrial Lenovo 2012, #rezultate financiare lenovo , #Calculatoare