Lenovo lanseaza in Romania noua generatie de ultrabookuri

Joi, 14 Iunie 2012, ora 18:46
1411 citiri
Lenovo lanseaza in Romania noua generatie de ultrabookuri

Compania Lenovo, al doilea furnizor de PC-uri din lume, a lansat joi noile noile ultrabookuri U310 si U410 pe plan global.

Acestea sunt dotate in premiera cu noile procesoare de la Intel Core3 si sunt tranzactionate la preturi cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei in magazinele din Romania.

Seful Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Aurel Netin, spune ca pretul noilor produse este conform cu nivelul tehnologiilor oferite si greutatea redusa a terminalelor.

"Asistam la o schimbare de model in industria dispozitivelor mobile. Ultrabookurile sunt cea mai buna combinatie de functionalitate, portabilitate si estetica. Niciodata pana acum nu a fost integrata atat de multa tehnologie de varf intr-un cadru atat de elegant, usor si accesibil. De-acum incolo, utilizatorii mobili nu mai trebuie sa aleaga intre laptopuri pentru lucru sau laptopuri elegante si usoare. Ultrabookurile IdeaPad din seria U imbina aceste caracteristici intr-un singur dispozitiv. Noile produse sunt perfect cumparabile", a afirmat Netin.

Oficialii Lenovo estimeaza ca ultrabookurile vor reprezenta 20% din totalul laptopurilor vandute in acest an la nivel global, iar in 2013, acest procent va ajunge la 30%. In ceea ce priveste piata din Romania, reprezentantii companiei nu au oferit date.

Caracteristicile noilor ultrabookuri Lenovo

Noua generatie de ultrabookuri Lenovo combina cele mai bune caracteristici ale laptopurilor traditionale (putere mare de procesare, capacitate extinsa de stocare si redare audio de calitate) cu estetica rafinata si calitatile specifice tabletelor, precum pornirea rapida, revenire instantanee din modul stand-by si folosire pe toata durata zilei, fara reincarcarea bateriei.

Ultrabookurile Lenovo sunt disponibile in mai multe culori, precum albastru Sapphire Blue, albastru Aqua Blue, roz Cherry Blossom, gri Graphite Grey sau rosu metalizat Metallic Red.

Principala caracteristica vizuala a noilor dispozitive de la Lenovo este aceea ca sunt foarte subtiri, au ecrane intre 13,3 inci (pentru modelul U310) si 14 inci (U410) si au o grosime de 18 mm, respectiv 21 mm.

Greutatea noilor ultrabookuri este de numai 1,7 kg, respectiv 1,9 kg.

Dotarea ultrabookurilor cu procesoarele Intel Core i3, i5 sau i7 din a treia generatie ofera utilizatorilor mobili o gama larga de posibilitati.

Terminalele Lenovo Ultrabook din generatia U au o capacitate de stocare de pana la 1 Tb, grafica NVIDIA GeForce, 500 GB HDD drive si o durata medie de functionare intre sapte ore (la modelul U410) si noua ore (la U310).

Una dintre functiile importante este si Lenovo Smart Update prin permite actualizarea automata a conturilor de email si de mesagerie, chat si retele sociale, chiar si cand ultrabookul se afla in modul sleep.

#Lenovo ultrabook, #Lenovo lansare ultrabook, #Lenovo noua generatie ultrabook , #Gadgeturi IT