Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetarii isi recupereaza diferenta de 15% din salarii. Pensiile cresc - Ialomitianu

Bugetarii isi recupereaza diferenta de 15% din salarii. Pensiile cresc - Ialomitianu

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca potrivit strategiei fiscal-bugetare in ianuarie 2012 e prevazuta revenirea completa a salariilor la nivelul din vara anului 2010, iar pensiile vor creste cu rata inflatiei, plus 50% din cresterea salariului mediu, potrivit Newsin.

"Ce trebuie sa inteleaga romanii este ca economia nu se mai duce in jos, economia creste

. Acest lucru se va vedea in increderea investitorilor straini si a bancilor. Efectul va fi crearea de locuri de munca, iar intreprinderile vor avea o activitate mult mai mare", a afirmat ministrul.


Intrebat cand se vor traduce aceste semne bune ale economiei in cresterea nivelului de trai, Ialomitianu a spus ca este doar o problema de "distribuire" a acestei acumulari din economie, insa ar fi "pacat" ca distribuirea sa aiba loc acum, cand tocmai a inceput economia sa-si revina.


"Sigur, de la anul ne putem gandi la distribuirea acestei acumulari, prin cresterea salariilor la bugetari, prin cresterea pensiilor, prin a da mai multi bani pentru investitii. (...)


Ma refer la recuperarea diferentei de 15% (din salariile bugetarilor - n.r.) si avem in strategia fiscal-bugetara cresterea pensiilor cu rata inflatiei si 50% din cresterea salariului mediu.


Lucrurile acestea sunt certe, sunt in strategia fiscal-bugetara pe 2012", a explicat ministrul, la Realitatea TV. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1177 ori