Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fonduri europene. Programul Operational Regional (POR) a fost deblocat

Fonduri europene. Programul Operational Regional (POR) a fost deblocat


Comisia Europeana (CE) a decis vineri reluarea platilor pentru Programul Operational Regional (POR), care a intrat aproape total in presuspendare in octombrie anul trecut, au declarat surse din cadrul Comisiei Europene (CE). Este exceptata de la aceasta decizie axa prioritara 6- "Asistenta tehnica".

Pana in prezent, CE efectua rambursari doar pentru axa prioritara 2, "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Decizia de vineri permite reluarea platilor pe toate axele prioritare ale POR, cu exceptia axei prioritare 6 "Asistenta tehnica".

In octombrie 2012, CE a presuspendat integral Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si partial Programul Operational Sectorial Transport (POS T) si POR.

Bugetul total alocat POR pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 4,4 miliarde de euro. Finantarea de la UE reprezinta aproximativ 84% din bugetul POR, iar restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).

Rata de absorbtie pentru POR (sume rambursate de la CE in raport cu alocarea UE 2007-2013) era, la 12 aprilie 2013, de 24,7 %, conform datelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3065 ori